Încă 10 cărășeni și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus. Cazuri active: 444!

Începând de vineri dimineața până astăzi, 6 octombrie, la ora 9, în Caraș-Severin au decedat 10 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Numărul total al cărășenilor care și-au pierdut viața din cauza COVID-19 se ridică astfel la 89, potrivit Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin.

În ultimele patru zile, în spitalele din Reșița și Caransebeș au murit șase bărbați și patru femei care aveau COVID-19. Iată cele 10 cazuri prezentate pe scurt de către reprezentanții DSP: „Bărbat din Reșița, 50 de ani, decedat la Spitalul Județean de Urgență Reșița, cu boală renală cronică, tratată prin transplant renal în 2009, HTA, hiperlipemie. Bărbat, 66 de ani, din Prilipeț, decedat la Staționarul 3 al SJUR; comorbidități: angină pectorală de efort, HTA grad 2 cu risc cardiovascular, insuficiență renală, diabet zaharat insulinodependent. Bărbat de 66 de ani din Reșița, decedat la secția ATI a SJUR; afecțiuni: HTA esențială grad 3 cu risc cardiovascular foarte înalt, obezitate grad 2, insuficiență renală accentuată. Bărbat de 50 de ani din Jupa, decedat la Reșița, la SJUR; cu HTA esențială grad 2, boală cronică de rinichi cu ședințe de hemodializă renală. Femeie de 75 de ani din Reșița, decedată la SJUR, având diabet zaharat recent diagnosticat, insuficiență renală acută. Femeie de 69 de ani din Reșița, decedată la SJUR; afecțiuni: insuficiență renală cronică, aflată în programul de dializă. Femeie de 70 de ani din Reșița, decedată la SJUR, cu diabet zaharat tip 2 insulinonecesitant, boală cronică de rinichi, AVC sechelar. Bărbat de 70 de ani din Reșița, decedat la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș; cu diabet zaharat de tip 2 insulinodependent, tulburare depresivă, HTA esențială grad 2. Femeie de 81 de ani din Reșița, decedată la SJUR; cu HTA esențială oscilantă, AVC sechelar, demență mixtă, diabet zaharat tip 2 insulinonecesintant. Bărbat de 74 de ani din Cuptoare (Reșița), decedat la SJUR; comorbidități: boala Parkinson, hipertensiune arterială esențială stadiul 2, cu risc cardiovascular foarte înalt, adenom de prostată, cardiopatie ischemică, AVC ischemic”.

De la începutul pandemiei de COVID-19 au decedat 89 de cărășeni, 83 dintre aceștia în spitalele din Reșița și Caransebeș, iar 6, în spitale din județul Timiș. Numărul total al persoanelor din județ infectate cu noul coronavirus a ajuns la 1.501, dintre care 444 erau azi-dimineață cazuri active. 135 de diagnosticați pozitiv se află în spitale: 79 la Reșița (din care 5 la Terapie Intensivă) și 56 la Caransebeș (2 la ATI).

După localitatea de domiciliu a celor încă infectați cu SARS-CoV-2, potrivit unor surse oficiale DSP, situația cazurilor active din mediul urban stă în felul următor: Reșița – 205 (din care câte 1 în Doman, Secu, Țerova, Cuptoare), Caransebeș – 23 (1 în Jupa), Anina – 3, Băile Herculane – 3, Bocșa – 23, Moldova Nouă – 5 (câte 1 în Măcești și Moldova Veche), Oravița – 30, Oțelu Roșu – 13.

În ultimele 24 de ore, cele mai multe noi cazuri COVID-19 din Caraș-Severin au fost depistate la persoane din Reșița (37), Oțelu Roșu (5), Caransebeș (4), Oravița (4), Teregova (2). Situația cazurilor active din mediul rural are în prim-plan comunele: Brebu – 7 (din care însă 1 în satul Apadia), Buchin – 4 (1 în Poiana), Bucoșnița – 4 (2 în Petroșnița și 1 în Vălișoara), Carașova – 10 (7 în Nermed, 1 în Iabalcea), Constantin daicoviciu – 5 (2 în Prisaca, 1 în Maciova și Mâtnicu Mare), Copăcele – 4 (2 în Zorile și 2 în Ohaba-Mâtnic), Cornereva – 5 (2 în camena, 1 în Topla), Dalboșeț – 3 (1 în Șopotu Vechi), Gârnic – 5 (toți în satul Padina Matei), Iablanița – 5 (3 în Globu Craiovei și 2 în Petnic), Lupac – 12 (11 în Clocotici!), Obreja – 11 (2 în Iaz, 1 în Ciuta), Păltiniș – 4 (2 în Cornuțel), Sacu – 3 (2 în Tincova), Târnova – 6 (1 în Bratova), Teregova – 5 (1 în Rusca), Zorlențu Mare – 3.

La nivel național, până astăzi, 6 octombrie, conform Grupului de Comunicare Strategică, au fost confirmate 139.612 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Față de ultima raportare, s-au înregistrate 2.121 (62 în Caraș-Severin) de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 518 persoane au fost reconfirmate pozitiv (niciun astfel de caz în Caraș-Severin). Până azi, 5.121 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, 73 dintre acestea (44 bărbați și 29 femei) în ultimele 24 de ore. Trei pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 a urcat la 8.097, dintre acestea, 608 aflându-se la ATI.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite