Parteneriate PNL-PMP, dar nu oricum! Romeo Dunca: „Presiunea d-lui Popovici de a obține un post de vicepreședinte nu își are rostul. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată cu mine președinte!”

Președintele ales al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, lasă de înțeles că liderul județean al PMP, Ionuț Popovici, înțelege să respecte protocolul PNL-PMP anunțat la nivel național cu condiția să primească de la liberali funcția de vicepreședinte CJ. Deci funcția pe care o deține din 2016, din momentul în care Popovici s-a aliat cu PSD-ul lui Mocioalcă pentru a-l pune pe Silviu Hurduzeu în fruntea CJ, în detrimentul președintelui PNL Caraș-Severin, Marcel Vela.

Ne aducem aminte ce spunea Ionuț Popovici în deschiderea dezbaterii publice din centrul Reșiței, din 22 septembrie 2020, la care au participat toți candidații aflați în cursa pentru președinția Consiliului Județean. „Nu voi răspunde la nicio întrebare atâta timp cât acest candidat (Romeo Dunca, n.r.) este aici. În momentul în care acest candidat părăsește incinta, stau până la noapte, la doișpe, răspund tuturor întrebărilor, dar atâta timp cât viitorul consilier județean (sau președinte CJ, n.r.) Romeo Dunca este aici, eu nu răspund la nicio întrebare”, anunța atunci Ionuț Popovici. S-a răzgândit însă după 37 de minute și 42 de secunde, probabil din cauza replicii lui Romeo Dunca: „Dacă domnul Popovici are o problemă cu mine, îl anunț că am să stau aici până când el va răspunde la întrebări. Și va trebui să vadă cât de mult pot să stau eu aici!(…) Acum avem un minut în plus fiecare dintre noi, pentru că domnul candidat renunțând la timpul alocat dânsului, a rămas mai mult timp pentru noi”.

Acum, după victoria liberalilor cărășeni în alegerile pentru Consiliul Județean și anunțarea încheierii unui protocol PNL-PMP la nivel național, Ionuț Popovici nu mai are o problemă cu Romeo Dunca, președintele ales al CJ. Ar dori chiar să se alăture acestuia la conducerea administrației județene. Bineînțeles, din postura de vicepreședinte CJ, funcție ocupată din 2016 după ce pemepistul s-a aliat cu pesediștii lui Ion Mocioalcă. Cel puțin asta rezultă din anunțul făcut pe Facebook de către Romeo Dunca.

„Mă bucur că dreapta se aliază acum în ceasul al 12-le-a împotriva PSD-PRO. Totuși, pentru ca negocierile să nu bată pasul pe loc, doresc să punctez câteva aspecte ce țin de județul Caraș-Severin.
1. Negocierile se fac acolo unde PNL +USR – Plus nu pot constitui majoritate.
2. La CJ ne e nevoie de alianță întrucât PNL are 16 consilieri din 30.
3. Presiunea d-lui Popovici de a obține un post de vicepreședinte nu își are rostul deoarece acest lucru nu se va întâmpla niciodată cât eu sunt ales președinte. Cunoaștem simpatia acestuia față de stânga lui Mocioalcă și Hurduzeu, dar odată cu alegerea mea la județ a început și schimbarea în esență a acestei administrații și implicit a județului Caraș Severin. A accepta acest lucru și eventual coordonarea serviciului de asistență socială tot de către acesta ar însemnă că poporul a ieșit la vot degeaba. Nu există presiuni politice de la nivelul CJ în jos și nici măcar o eventuală recomandare chiar a primului-ministru nu ar ajuta la nimic”, spune Romeo Dunca.

CITEȘTE ȘI: Mariajul politic (și financiar?) dintre Popovici și Mocioalcă, rupt după patru ani de relație perfectă?!

Noul președinte ales al CJ recomandă conducerii județene a PMP să nu piardă timpul cu solicitări nerealizabile și „să se focuseze pe lupta împotriva stângii în Caraș-Severin pentru a realiza alianțe cu partidele de dreapta în consiliile locale și a se putea trece, astfel, la munca atât de necesară îmbunătățirii vieții Cărășenilor”.

Romeo Dunca transmite liderilor PMP din județ și un avertisment public: „Țineți minte domnilor de la PMP ce s-a întâmplat în județ cu alianța USR-PLUS și haideți să nu mai umilim încă un partid de dreapta cu gândul la alianța toxică din trecut alături de PSD-iști”. Liberalul face trimitere, evident, la modul cum au tratat copreședinții USR-PLUS Caraș-Severin, Andrei Plujar și Daniel Toma, negocierile preelectorale cu PNL-ul. Și la rezultatul acestei strategii păcătoase: USR-PLUS nu a făcut pragul electoral nici la Consiliul Județean, nici la Consiliul Local Reșița. PMP-ul condus de Ionuț Popovici a obținut un rezultat foarte bun în Caraș-Severin, comparativ cu situația din alte județe. Asta nu înseamnă însă că Popovici are garantat un scor similar la alegerile din decembrie, atunci când acesta își propune să obțină mandatul de parlamentar.

Până la această oră, Ionuț Popovici nu a ieșit public cu o declarație lămuritoare privind eventualul parteneriat cu liberalii. Foarte activ pe Facebook în campania electorală, Popovici nu a mai postat nimic din 28 septembrie, din momentul centralizării voturilor. „Partidul Mișcarea Populară va fi aproape de cărășeni și va lupta din orice postură pentru ca proiectele benefice să fie finalizate, nu abandonate. Cele 14.400 de voturi sunt garantul unui adevăr simplu: rămânem împreună pentru Caraș-Severin, privind încrezători spre viitor!”, este ultimul mesaj public al lui Ionuț Popovici.

N.B. Astăzi, la ora 15, în Sala de ședințe „Sorin Frunzăverde” a Palatului Administrativ (nume dat sălii prin decizia unilaterală a președintele CJ Silviu Hurduzeu, nicidecum prin hotărâre de CJ!), va avea loc ceremonia de înmânare a certificatelor doveditoare pentru consilierii județeni aleși la scrutinul din 27 septembrie 2020.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite