„Îndrumarul juridic al speologului”, lucrare unicat în speologia românească

Asociația Speologică Exploratorii a publicat, în cadrul proiectul „Să facem lumină în peșterile României”, cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România și Ursus Breweries, „Îndrumarul juridic al speologului”. Lucrarea este unică în speologia românească, un pionerat deschis chiar la Reșița!

Autorii Hurduban Adriana Letiția și Bogdan Bădescu au urmărit prin intermediul îndrumarului să vină în sprijinul speologilor care întâmpină greutăți în desfășurarea activităților speologice și se confruntă tot mai des cu „obstrucționări” cauzate de aplicarea greșită sau cu rea voință a legislației.

Un capitol aparte tratează liberul acces la informații de interes public, întrucât activitatea speologică pluridisciplinară implică nevoi de documentare și furnizare de date din diferite surse. Speologii și organizațiile speologice au acum un instrument pentru a cunoaște modul în care se aplică legislația actuală de care pot beneficia când descoperă, explorează și protejează peșteri, când colectează și furnizează date și lucrări, pentru ca cele mai valoroase peșteri și zone carstice să devină arii naturale protejate ale patrimoniului național. Cartea în format electronic poate fi accesată și descărcată gratuit la adresa https://www.exploratorii.org/wp-content/uploads/2020/10/%C3%8Endrumarul-juridic-al-speologului.pdf?fbclid=IwAR0uqPqB4SWNAHHkKqR47Git8rU8GDmfvNRSuj_gM2GQf57xnXMB2UBtcm0

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available