Mariajul politic (și financiar?) dintre Popovici și Mocioalcă, rupt după patru ani de relație perfectă?! Pemepistul și Marcel Vela, obligați să îngroape securea disputelor PMP-PNL!

Aliați cu Ion Mocioalcă în iunie 2016, la împărțirea funcțiilor de conducere din Consiliul Județean Caraș-Severin, după alegerile din 27 septembrie 2020 pemepiștii conduși de Ionuț Popovici vor face echipă cu liberalii în consiliile locale din județ, astfel încât partidele de dreapta să obțină cât mai multe posturi de viceprimari.

Semnalele transmise de la centru de liderii PNL Ludovic Orban și PMP Eugen Tomac/ Traian Băsescu au ajuns și în Caraș-Severin. În perspectiva unei alianțe guvernamentale, după alegerile parlamentare, între PNL, USR PLUS și PMP, disensiunile din teritoriu dintre liberali și pemepiști trebuie date uitării. Acesta fiind mesajul transmis de Orban și Tomac-Băsescu, și ținând cont că în Caraș-Severin USR PLUS a obținut un scor electoral care nu-i permite să se prezinte la masa negocierilor politice, liberalii cărășeni au hotărât azi că vor face echipă cu pemepiștii în consiliile locale din județ unde partidele de dreapta pot obține funcții de viceprimari în detrimentul PSD-PRO România-ALDE.

„Vom face o alianță cu PMP. Unde avem nevoie de majorități, PMP este obligat, în baza unui protocol ce va fi anunțat la nivel național, să susțină candidații PNL. Așa cum facem și noi unde PMP poate să-și susțină viceprimar. De exemplu, la Herculane, am vorbit deja și cu domnul Tomac, cu Cristian Miclău, să unim dreapta. Este o decizie politică asumată și trebuie să ne conformăm. Știu că unii au rețineri față de atacurile incorecte pe care PMP le-a făcut de-a lungul timpului la adresa colegilor noștri, dar trebuie să privim în viitor”, a anunțat Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin, la finalul întâlnirii de azi, de la Băile Herculane, dintre aleșii locali ai PNL și conducerea județeană a partidului.

Liderii județeni ai PNL și PMP, Marcel Vela și respectiv Ionuț Popovici, au convenit să se întâlnească duminică seara pentru a cădea de acord cu privire la formarea de majorități punctuale în consiliile locale din Caraș-Severin.

Întrebat de resita.ro dacă o astfel de alianță postelectorală PNL-PMP se va face și la nivelul Consiliului Județean, Marcel Vela a răspuns: „Aleșii PNL și PMP se vor susține reciproc în consiliile unde avem nevoie de majorități. La Consiliul Județean, PNL deține de-acum majoritatea, deci nu e cazul”.

În cadrul aceleiași ședințe de partid de la Herculane, președintele ales al Consiliului Județean, Romeo Dunca, a propus ca funcțiile de vicepreședinți ai CJ să revină lui Ovidiu Rădoi și Dan Stan. Liberalii au aprobat în unanimitate propunerea lui Dunca. Acesta a mai anunțat că Marius Isac și Coco Galescu vor fi consilieri ai președintelui CJ.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite