Liga Zimbrilor, umbrită de pandemie. Cristi Pătru sare în apărarea echipelor afectate de COVID-19

Cel de-al doilea turneu din Liga Zimbrilor se pregăteşte de start, dar competiţia e umbrită de problemele echipelor CSM Bacău şi CS Magnum Botoşani, care riscă să piardă la „masa verde” din cauza numeroaselor cazuri de COVID toate cele şase partide din turneul de la Sfântu Gheorghe. Un asemenea deznodământ ar fi nedrept, spune Cristian Pătru, preşedintele grupării reșițene.

Oficialul Secției de handbal de la CSM Reșița propune omologilor săi din primul eşalon handbalistic o soluţie pentru ca formaţiile aflate în suferinţă din cauza pandemiei să nu piardă jocurile. „Am propus colegilor mei să găsim o soluție astfel încât Bacăul și Botoșaniul să nu piardă câte şase meciuri la masa verde, dacă cele două cluburi găsesc variante de recuperare din fonduri proprii. Mi se pare absurd să îi penalizăm pentru ceva care se putea întâmpla oricui, și apoi roata se învârtește, nu știi niciodată când te poți trezi în aceeaşi situaţie. Știe toată lumea că nouă ne-ar conveni ca cele două echipe să piardă aceste meciuri, însă nu e normal. Mie mi-a plăcut mereu să spun lucrurilor pe nume, nu caut popularitate sau nemurire”, a declarat Cristi Pătru.

Deocamdată, ceilalţi preşedinţi de cluburi nu au reacţionat la propunerea lui Pătru, iar federația nu dă niciun semn că ar vrea să facă ceva pentru a ajuta grupările defavorizate din motive care nu au legătură cu criteriile sportive.

Cel de-al doilea turneu programat în Liga Zimbrilor se va desfăşura la Sfântu Gheorghe, în perioada 4-11 octombrie. În cadrul competiţiei se vor desfăşura etapele 4, 5, 6, 7, 8 şi 9. La turneu participă şi CSM Reşiţa, care va întâlni, în ordine, formaţiile Dunărea Călăraşi, Minaur Baia Mare, Politehnica Timişoara, Steaua Bucureşti, CSM Făgăraş şi Dinamo Bucureşti.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite