CSM Reșița, 0-7 în Valea Domanului! După un meci pe care l-am mai văzut…

În Valea Domanului, CSM Reşiţa a primit astăzi replica nou-promovatei Unirea 04 Slobozia, într-un meci urmărit de zeci sute de suporteri înfocaţi, care s-au obişnuit deja cu locurile de la „balconul” din spatele Tribunei a 2-a.

Toată lumea era pregătită să aplaude prima victorie de acasă a Reşiţei, care era neînvinsă în ultimele trei meciuri. Din păcate, ceea ce trebuia să fie o sărbătoare a fotbalului reşiţean s-a transformat într-un dezastru, care a amintit destul de bine de coşmarul cu Petrolul.

Startul partidei a consemnat o dominare cvasitotală a rosso-nerilor, în faţa unei echipe oaspete care s-a apărat supraaglomerat şi a mizat doar pe cartea contraatacului. Contrar cursului jocului, Unirea a deschis scorul în minutul 22, dintr-un penalty acordat corect de arbitrul partidei. Răduca a fost faultat în careu după un contraatac al Sloboziei, iar Toma l-a învins pe Cobrea de la punctul cu var. În minutul 49, a fost rândul gazdelor să beneficieze de un penalty, la un fault în careu asupra lui Ene, dar Buş n-a reuşit să transforme lovitura de pedeapsă. Din acest moment, jocul Reşiţei a devenit din ce în ce mai confuz, iar oaspeţii au ieşit tot mai îndrăzneţ în ofensivă. În minutul 54, Slobozia a majorat diferenţa prin Moldovan, iar în minutul 64, Lazăr a semnat şi cel de-al treilea gol al oaspeţilor. 0-3 a fost şi scorul final al unui meci pe care Slobozia l-a câştigat meritat, graţie unui joc pragmatic şi eficient.

CSM Reșița ajunge astfel la un bilanț neverosimil dacă ținem cont de meciurile jucate în acest campionat pe Stadionul „Mircea Chivu”: 0-7, după 0-4 cu Petrolul, 0-0 cu ASU Politehnica Timișoara și, acum, acest 0-3. Din deplasări a scos însă 6 puncte din 6, după două victorii cu 1-0.

Alex Pelici: „Cu toţii suntem vinovaţi, în frunte cu mine”

„Un rezultat pe care nu îl aşteptam, după evoluţiile bune avute în ultimele meciuri, după acel joc cu Petrolul. Din păcate, fotbalul te pedepseşte atunci când nu ai atitudinea corespunzătoare. Cu toţii suntem vinovaţi, în frunte cu mine. Jocul are o oarecare istorie, au fost câteva momente importante. Am început bine, am avut situaţii de gol şi o dominare care s-a concretizat prin mule faze fixe. Din păcate, la prima incursiune a lor în careu a fost acel penalty. În primele 7-8 minute ale reprizei a doua am avut şi noi penalty, apoi acea ratare uriaşă la centrarea lui Dat, când şi Ene, şi Astafei au trecut pe lângă minge. Echipa a căzut odată cu primirea celui de-al doilea gol, şi de acolo s-a rupt totul. A fost o alergare în gol, Slobozia cu siguranţă şi-a dorit mult să câştige acest joc, iar noi n-am avut atitudinea pe care trebuia s-o avem. Ar fi trebuit să intrăm mult mai hotărâţi şi să tranşăm jocul atunci când am avut situaţiile.

Mergem înainte, din păcate avem probleme de efectiv, şi din cauza acestui COVID, dar cred că este o situaţie prin care trec toate echipele. Astăzi a fost rândul nostru să ne lipsească trei titulari, este vorba despre Lungu, Dumitraş şi Boboc, dar asta nu scuză cu nimic faptul că am pierdut, pentru că de asta sunt şi ceilalţi în lot, să intre şi să facă treabă atunci când li se dă şansa să prindă echipa. Jocul de astăzi a semănat la început cu meciul contra Petrolului, dar nu se compară cele două echipe. Slobozia a stat la cutie, a încercat să joace pe contraatac, cel puţin prima repriză, şi, din păcate, le-a reuşit. Până la pauză, nu ştiu dacă au intrat de trei ori în careul nostru. A doua repriză am schimbat sistemul, a intrat Astafei al doilea atacant, din 4-3-3 am schimbat în 4-2-3-1 şi se părea că lucrurile merg spre bine, odată cu obţinerea acelui penalty. Puteam să egalăm, iar de acolo jocul se putea schimba, cred că a fost un moment important. Deşi avem destui jucători cu experienţă, se pare că nu suntem în stare să trecem peste momentele negative”, a spus după joc antrenorul Alexandru Pelici.

Costel Enache: „Șansa noastră a fost acel penalty ratat de gazde”

De partea cealaltă, stare de spirit total diferită. „Cred că astăzi am întâlnit un adversar cu experienţă mare la nivelul Ligii a doua. Important pentru noi a fost că am reuşit să contracarăm jocul Reşiţei şi să avem şi un pic de şansă. Contează în primul rând cele trei puncte. Şansa noastră a fost la acel 11 metri al gazdelor, în condiţiile în care ei n-au marcat, noi ne-am descătuşat, ca să spun aşa. Jocul din a doua repriză chiar a fost la discreţia noastră”, a declarat Costea Enache, antrenorul Unirii Slobozia.

CSM Reşiţa: Cobrea, Acka, Dudea, Vasiu, Vădrariu, Dat, Brânzan, Danci, Raşoveanu, Ene, Buş. Rezerve: Zimmermann, Breşneni, Ilie, Astafei, Szijj, Chera, Bagherea, Nini Popescu.

Miercuri, în Cupă. Cu Craiova lui Mititelu

După eşecul de astăzi, CSM Reşiţa a mai coborât câteva locuri în clasamentul Ligii a II-a. Pentru rosso-neri urmează un examen foarte dificil în Cupa României: miercuri, de la ora 14.30, elevii lui Pelici vor juca la Severin contra colegei de eşalon FCU Craiova 1948, echipă cu un start excelent în actualul sezon al Ligii a II-a. Săptămâna de foc a reşiţenilor se va încheia sâmbăta viitoare cu meciul de campionat de la Metaloglobus Bucureşti, echipă care azi a învins pe Farul, la Constanța!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite