Suntem prezenți și pe

Sport

CSM Reşiţa are şi secţie de baschet! Tinerii rosso-neri vor participa în campionatele de juniori

Publicat cu

în

Clubul Sportiv Muncitoresc din Reşiţa îşi diversifică activitatea şi dă o şansă unui sport deosebit: baschetul, care deocamdată nu e foarte popular în urbea de pe Bârzava. Cu siguranţă, lucrurile se vor schimba însă, odată cu înfiinţarea secţiei de baschet CSM Reşiţa.

Inimosul antrenor Miodrag Miloievici se ocupă de pregătirea copiilor şi tinerilor dornici să înveţe tainele confruntării sportive de sub panou. Pentru că toamna e blândă, antrenamentele se desfăşoară deocamdată în aer liber, pe terenurile multifuncţionale amenajate de Primăria reşiţeană. Miodrag Miloievici speră să intre încă de anul acesta în competiţii cu tinerii rosso-neri.

„Vom încerca să ne înscriem anul acesta în Campionatul Naţional şi să ne calificăm la turneul final. La ora actuală avem grupe de U 14 şi U 16, am avut şi fete, dar le-am pierdut pe timpul pandemiei. Acum încep să revină şi ele. Înainte de pandemie veneau circa 60 de copii şi tineri, acum mai vin în jur de 30. Am reînceput activitatea de acum două luni, de când s-au deschis terenurile. Acum facem zilnic două ore de antrenament cu cei mari şi de trei ori pe săptămână cu cei mici. Cei mai mulţi jucători pe care îi avem sunt de la Colegiul Naţional Traian Lalescu, iar la cei mici avem mai mulţi jucători de la Şcoala nr. 7. Facem în continuare şi înscrieri, atât la cei mici, cât şi pentru grupa de fete. Pornim de la baza piramidei şi încercăm să ajungem chiar campioni, într-un an, doi. Cred că săptămâna asta vom face afilierea, adunăm toate actele şi mergem la Bucureşti pentru legitimări, astfel încât să ne putem înscrie în competiţii. Sper ca la sfârşitul lunii noiembrie să înceapă campionatul. Mi-aş dori să intru în campionat atât cu grupa de U 14, cât şi cu cea de U 16, dar dacă nu se va putea cu amândouă, mergem în competiţie doar cu U 16. Campionatul de baschet se desfăşoară în cadrul unor turnee, sperăm să organizăm şi noi unul. Încă nu ştim unde vom juca, dar sala cea mai potrivită ar fi cea de la Colegiul Mircea Eliade. Sperăm să putem să ne şi antrenăm acolo, ca să ne obişnuim cu sala”, a declarat tehnicianul Miodrag Miloievici.


Robert Sârbu este unul dintre tinerii reşiţeni care au ales baschetul. Adolescentul de 16 ani se arată încântat de noul proiect de la CSM Reşiţa. „Mi-a plăcut acest sport şi înainte, acum pur şi simplu îl iubesc. În perioada restricţiilor din pandemie nu am făcut antrenamente, dar după aceea am început să ne antrenăm zilnic, aici sau pe terenul de la Şcoala 7. Pregătirea decurge foarte bine, ne antrenăm o oră şi ceva şi după aceea jucăm un meci între noi, ca să vedem ce am acumulat. Am avut acum trei săptămâni un meci amical cu Aradul, pot spune că a fost un test bun. Cât priveşte terenurile acestea în aer liber, pot spune că ne-au salvat. Înainte nu aveam deloc terenuri la Reşiţa, acum e super-bine, avem terenul acesta din Parcul Tricolorului, mai este unul în Luncă, altul în Parcul Siderurgistului. Îmi doresc să joc foarte multe meciuri cu adversari foarte buni”, a spus Robert Sârbu.

„Încercăm să oferim copiilor şi tinerilor iubitori de baschet toate condiţiile pentru a face performanţă în viitor”, spune Cristian Bobar, preşedintele clubului reşiţean.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație2 ore în urmă

Stația de oxigen de la Staționarul 3 al SJUR va fi repusă în funcțiune. Consiliul Județean a alocat sumele necesare

Sănătate7 ore în urmă

12 posturi de medici scoase la concurs în Reșița. S-au înscris doar 7 candidați, dintre care 5 medici rezidenți. Nu se găsesc soluții pentru Terapia Intensivă!

Actualitate8 ore în urmă

UPDATE. Se întrerupe furnizarea apei potabile în zona Pecinișca din Băile Herculane. Și în cartierul Poiana Golului dn Reșița

Actualitate12 ore în urmă

UPDATE. Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Numărul focarelor s-a dublat, în ultima lună, în Caraș-Severin

Actualitate23 de ore în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utileo zi în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitateo zi în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitateo zi în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrațieo zi în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitateo zi în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Cele mai citite