Prioritate pentru edilul Ioan Popa în mandatul 2020-2024: „Vreau să oprim tinerii în oraș, să nu mai plece. Și, de ce nu?, să atragem tineri în Reșița”

Crearea de oportunități pentru a atrage tineri în oraș și pentru a-i încuraja pe cei care locuiesc aici să nu mai plece este una dintre prioritățile primarului Reșiței, Ioan Popa, în noul mandat. Edilul a dezvăluit, deocamdată, doar unul dintre proiectele ce vizează acest segment și care au fost transmise la ADR Vest pentru finanțare din fonduri europene.

„Avem proiecte și fișe de proiecte deja scrise și trimise la Agenția de Dezvoltare Regională Vest, la domnul Sorin Maxim, pentru următorul ciclu de finanțare din fonduri europene, 2021-2027. Sunt proiecte frumoase, ne-am concentrat pe inovare-cercetare, pe proiecte care să aducă plusvaloare în oraș, o dinamică și, înainte de toate, noi locuri de muncă. Sper să implementăm aceste proiecte cât mai repede, astfel încât să reușim să oprim tinerii în oraș, să nu mai plece și, de ce nu?, să aducem tineri în Reșița, să îi atragem aici”, a declarat primarul Ioan Popa la finalul ceremoniei în cadrul căreia și-a preluat noul mandat.

CITEȘTE ȘI: Reșițeni de pretutindeni, alături de Ioan Popa. Cu idei smart, de inspirație britanică, pentru o Reșiță tot mai modernă!

Edilul a dezvăluit că unul din aceste proiecte va fi implementat în colaborare cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, prezentă, din această toamnă, în peisajul local, odată cu preluarea Univeristății „Eftimie Murgu”. Este vorba despre înființarea unui cluster de cercetare-inovare, locația aleasă fiind una cu tradiție în domeniul cercetării în Reșița și în România. „Unul dintre proiecte, pe care îl vom face împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, este legat de înființarea unui cluster în actuala locație a Institutului de Proiectare de pe Calea Caransebeșului, o clădire pe care o vom achiziționa în următoarele săptămâni. Aici vom avea, evident, nevoie de acordul Consiliului Local pentru cumpărarea imobilului. Acesta este numai unul din proiectele pe inovare-cercetare la care lucrăm. La momentul potrivit vom discuta și despre celelalte”, a precizat primarul Ioan Popa.

Clădirea de pe Calea Caransebeşului în care a funcționat Institutul de Cercetare și Proiectare Echipamente Hidroenergetice a fost scoasă la licitație în repetate rânduri de către lichidatorul judiciar al Hydro-Engineering, aflată în faliment, însă, până acum, nu s-a prezentat nimeni. Numai în luna august au fost organizate cinci licitații publice la valoarea de 90% din prețul de pornire stabilit prin raportul de evaluare. Următoarea licitație pentru clădirea care ocupă un teren de aproximativ 14.000 de hectare va avea loc pe 9 octombrie, la prețul de 80% din valoarea de evaluare la care se adaugă TVA, respectiv 1.248.480 de euro.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite