Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, apreciază sacrificiul făcut de primarul Reșiței, Nelu Popa

Primarul de succes al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, una din principalele surse de inspirație pentru omologul său de la Reșița, a ajuns în situația de a-l da exemplu în ale administrației locale tocmai pe primarul Ioan Popa. 

Pentru un edil-șef, prioritară este punerea în practică a proiectelor sale, chiar cu prețul de a face compromisuri în favoarea adversarilor politici. În acest sens, Ilie Bolojan a oferit într-un interviu pentru Adevărul Live exemplul primarului Nelu Popa, din 2017, când majoritatea PNL-PV din Consiliul Local Reșița a cedat PSD-ului un post de viceprimar, pentru ca proiectul reintroducerii tramvaiului să nu (mai) fie blocat de opoziție.

„Ai câștigat o primărie, ai jumătate plus 1 din voturi (în Consiliul Local, n.r.), ți-ai propus realizări mărețe și nu poți să faci nimic! Cum s-a întâmplat nu o dată! Prietenul meu, primarul de la Reșița, dl Popa, a fost într-o alianță care îi asigura jumătate plus 1 din voturi și a avut niște proiecte importante, să repună tramvaiul pe șine în Reșița, proiect pentru care a câștigat niște sume importante prin efortul echipei lui de acolo. Dar nu avea depoul și îi trebuiau două treimi de voturi. Eu cred că a luat o decizie rațională, făcând o coaliție (de moment, n.r.) cu PSD, care astăzi ar fi numită coaliție împotriva firii, dar această coaliție condusă de colegul meu Nelu Popa a făcut ca Municipiul Reșița să depună câteva proiecte pe mobilitate de zeci de milioane de euro”, a declarat Ilie Bolojan.

Primarul municipiului Oradea a arătat că, astfel, Municipiul Reșița a putut să respecte condițiile impuse de ADR Vest, „pentru că dacă nu avea proprietatea asupra activelor (imposibil de obținut la acea vreme în cazul preluării depoului, fără două treimi din voturile consilierilor locali, n.r.) pe care urma să se facă dezvoltarea, nu putea să facă nimic. Și aici, în administrație, primează realitatea locală, nu politica. Un primar nu face politică, se ocupă de gropi, de șanțuri, de dezvoltare, de mediu, de ce mai are…, pentru că, dacă nu face asta, își consumă energia cu declarații politice, cu înjurarea opoziției”.

Văzând declarațiile făcute pentru Adevărul de colegul său de partid, liberalul Nelu Popa a recunoscut că „jocurile politice pot bloca proiecte foarte importante pentru dezvoltarea unei comunități, iar un primar este obligat să găsească soluții. Am ales, de fiecare dată, să nu intru în lupte politice din care reșițenii să aibă de suferit. Un primar nu trebuie să spună, el trebuie să facă!”.

Emisiunea integrală cu Ilie Bolojan o găsiți aici.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite