Panică la Oravița! Un profesor hărțuiește online eleve și pe colegele sale!

Acuzat că își hărțuiește elevele și colegele! Și nu este vorba despre un simplu dascăl, ci chiar de directorul Liceului Tehnologic „Mihai Novac” din Oravița, o instituție de învățământ cu peste 700 de elevi!

Am primit o înștiințare de la directorul adjunct Violeta Maghiar prin care ne aduce la cunoștință că domnul director, deși era în concediu medical, a intrat în școală, în cancelarie, în secretariat și a avut un comportament total inadecvat, agresiv față de cadrele didactice și față de unii dintre elevi. A fost sesizată Poliția. Noi vom fi luni în liceu pentru o inspecție generală care oricum fusese planificată cu ceva timp în urmă”, a declarat Carina Pristavu, inspectorul școlar general al județului Caraș-Severin, într-o conferință de presă susținută joi, la Reșița.

Comportamentul deviant a fost anunțat de părinți și elevi deopotrivă la 112, așa că, încă de dimineață, undeva în jurul orei 10 de joi, 13 februarie, directorul Ionuț Daniel Bogdan a ajuns la Poliție pentru a fi audiat.

Potrivit Carinei Pristavu, la cererea conducerii Inspectoratului Școlar, directorul adjunct al școlii, prof. Violeta Maghiar, ar fi făcut un raport cu comportamentul de joi al directorului care, în acea zi, se afla în concediu medical.  „O elevă din clasa a XI-a pe care a hărțuit-o sexual prin mesaje scrise și verbale a fost în pericol să fie bătută de director în incinta unei săli de clasă, comportamentul său i-a făcut pe profesori să se teamă pentru siguranța lor și a elevilor și de aceea au au sesizat agentul de pază, care a sunat la Poliția orașului Oravița. Zece elevi au fost amenințați fizic și sexual în repetate rânduri prin mesaje pe rețelele de socializare. Evenimentele de joi sunt un apogeu al unui șir de fapte asemănătoare care s-a petrecut în ultimele luni”, a raportat Maghiar.

Astăzi, însă, concediul medical al directorului se termină și acesta va trebui să se întoarcă la catedră, iar Inspectoratul Școlar spune că nu poate face absolut nimic pentru a împiedica revenirea directorului cu probleme la clasă și că speră că acesta va primi o interdicție de la Poliție sau Parchet. Potrivit inspectorului Alina Boeru, purtătoarea de cuvânt a IPJ Caraș-Severin, în cauză nu au fost dispuse, însă, măsuri preventive!

Ionuț Daniel Bogdan a fost numit director în anul 2016, după ce a câștigat concursul organizat pentru postul de director. Acesta a mai deținut și anterior această funcție prin delegare, dar a fost schimbat la solicitarea Primăriei și a Consiliului Local Oravița.  

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite