Suntem prezenți și pe

Politică

Primarul Ioan Borduz și anularea alegerilor din comuna Fârliug

Publicat cu

în

Învins în alegerile pentru funcția de primar al comunei Fârliug, pesedistul (fost pedelist) Ioan Borduz a contestat rezultatul scrutinului din 27 septembrie.

Încă primar al comunei Fârliug, dar învins de Adriana Sărăor (PNL) la scrutinul de duminică, Ioan Borduz (PSD) a contestat oficial rezultatul votului, solicitând anularea alegerilor pentru funcţia de primar în Circumscripţia electorală comunală nr. 37 Fârliug. O contestație similară, dar privitoare la alegerile pentru funcțiile de consilieri locali din acceași comună, a formulat Dorel Marcovici, candidat din partea PSD pentru Consiliul Local Fârliug.

În esență, potrivit Biroului Electoral Central, Ioan Borduz susține că la Secția 243 din Fârliug „nu se regăsesc 6 buletine de vot valabil exprimate pentru funcția de primar, în considerentul în care diferența dintre locul unu și locul doi este de doar trei voturi”, respectiv „candidatul de pe primul loc pentru funcția de primar a intrat în secția de votare și în mod nelegal a corectat procesele-verbale, a renumărat voturile” și ar fi făcut „calcule și modificări care au condus la un rezultat eronat al votului”.

Pe cât de dure, pe atât de lipsite de acoperire s-au dovedit a fi acuzațiile aduse de pesedist. Ce a constatat Biroul Electoral Central? Că „în dovedirea cererii nu au fost anexate înscrisuri”! Deci Borduz nu a prezentat niciun fel de probe în susținerea cererii sale. În consecință, BEC a adoptat Hotărârea nr. 133/28.09.2020 privind respingerea cererii de anulare a alegerilor pentru funcția de primar în Circumscripția electorală comunală nr. 37 Fârliug, formulată de Ioan Borduz. O hotărâre asemenătoare (cu nr. 127) a fost adoptată de BEC și în cazul contestării alegerilor pentru Consiliul Local Fârliug. Dorel Marcovici, aidoma lui Borduz, nu a prezentat nicio dovadă.

Ioan Borduz, care a pierdut alegerile din 27 septembrie la o diferență de patru – nu trei, cum crede el – voturi, este unul dintre numeroșii edili din Caraș-Severin condamnați pentru infracțiuni comise din postura de primar. Acesta a primit în anul 2015, pentru deturnare de fonduri europene, o condamnare la trei ani închisoare (cu suspendarea executării) şi plata unei amenzi penale de 20.000 de lei. Instanța nu i-a luat dreptul de a candida pentru un nou mandat, pe care Borduz avea să-l câștige în 2016.

Sursă foto: arhivă.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație13 minute în urmă

Stația de oxigen de la Staționarul 3 al SJUR va fi repusă în funcțiune. Consiliul Județean a alocat sumele necesare

Sănătate5 ore în urmă

12 posturi de medici scoase la concurs în Reșița. S-au înscris doar 7 candidați, dintre care 5 medici rezidenți. Nu se găsesc soluții pentru Terapia Intensivă!

Actualitate6 ore în urmă

UPDATE. Se întrerupe furnizarea apei potabile în zona Pecinișca din Băile Herculane. Și în cartierul Poiana Golului dn Reșița

Actualitate10 ore în urmă

UPDATE. Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Numărul focarelor s-a dublat, în ultima lună, în Caraș-Severin

Actualitate21 de ore în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile23 de ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitateo zi în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitateo zi în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrațieo zi în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitateo zi în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Cele mai citite