Primarul Ioan Borduz și anularea alegerilor din comuna Fârliug

Învins în alegerile pentru funcția de primar al comunei Fârliug, pesedistul (fost pedelist) Ioan Borduz a contestat rezultatul scrutinului din 27 septembrie.

Încă primar al comunei Fârliug, dar învins de Adriana Sărăor (PNL) la scrutinul de duminică, Ioan Borduz (PSD) a contestat oficial rezultatul votului, solicitând anularea alegerilor pentru funcţia de primar în Circumscripţia electorală comunală nr. 37 Fârliug. O contestație similară, dar privitoare la alegerile pentru funcțiile de consilieri locali din acceași comună, a formulat Dorel Marcovici, candidat din partea PSD pentru Consiliul Local Fârliug.

În esență, potrivit Biroului Electoral Central, Ioan Borduz susține că la Secția 243 din Fârliug „nu se regăsesc 6 buletine de vot valabil exprimate pentru funcția de primar, în considerentul în care diferența dintre locul unu și locul doi este de doar trei voturi”, respectiv „candidatul de pe primul loc pentru funcția de primar a intrat în secția de votare și în mod nelegal a corectat procesele-verbale, a renumărat voturile” și ar fi făcut „calcule și modificări care au condus la un rezultat eronat al votului”.

Pe cât de dure, pe atât de lipsite de acoperire s-au dovedit a fi acuzațiile aduse de pesedist. Ce a constatat Biroul Electoral Central? Că „în dovedirea cererii nu au fost anexate înscrisuri”! Deci Borduz nu a prezentat niciun fel de probe în susținerea cererii sale. În consecință, BEC a adoptat Hotărârea nr. 133/28.09.2020 privind respingerea cererii de anulare a alegerilor pentru funcția de primar în Circumscripția electorală comunală nr. 37 Fârliug, formulată de Ioan Borduz. O hotărâre asemenătoare (cu nr. 127) a fost adoptată de BEC și în cazul contestării alegerilor pentru Consiliul Local Fârliug. Dorel Marcovici, aidoma lui Borduz, nu a prezentat nicio dovadă.

Ioan Borduz, care a pierdut alegerile din 27 septembrie la o diferență de patru – nu trei, cum crede el – voturi, este unul dintre numeroșii edili din Caraș-Severin condamnați pentru infracțiuni comise din postura de primar. Acesta a primit în anul 2015, pentru deturnare de fonduri europene, o condamnare la trei ani închisoare (cu suspendarea executării) şi plata unei amenzi penale de 20.000 de lei. Instanța nu i-a luat dreptul de a candida pentru un nou mandat, pe care Borduz avea să-l câștige în 2016.

Sursă foto: arhivă.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite