Aleșii reșițenilor au primit certificatele doveditoare că ACUM și AICI #SE POATE!

Primarul Reșiței, Ioan Popa, și cei 21 de consilieri municipali aleși în urma scrutinului de pe 27 septembrie au primit azi certificatele doveditoare ale alegerii și urmează, săptămâna viitoare, să fie validați pe funcții. În premieră pentru Reșița, unul din posturile de viceprimar urmează să fie ocupat de o femeie: Mădălina Chiosa, aflată la cel de-al doilea mandat de consilier local din partea PNL. 

17 liberali (foto) și 4 reprezentanți ai Alianței Pro România. Aceasta va fi, pentru următorii 4 ani, configurația Consiliului Municipal Reșița, rezultată în urma scrutinului de duminică. O majoritate mai mult decât confortabilă pentru liberalii primarului Ioan Popa, astfel încât, spre deosebire de 2016, când a fost nevoit să negocieze, acum acesta a avut libertatea absolută de a-și alege echipa executivă cu care va conduce Primăria Reșița. Aceasta va fi formată din Adrian Dacica, viceprimar și în mandatul trecut, și din Mădălina Chiosa, prima femeie care va ocupa fotoliul de viceprimar al Reșiței.

CITEȘTE ȘI: E oficial: Ioan Popa a obținut al doilea mandat de primar, dar și majoritatea în Consiliul Local Reșița

„Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii mei s-a conturat că unul din viceprimari va fi în continuare Adrian Dacica, iar celălalt, Mădălina Chiosa, care a acceptat propunerea mea. În mandatul 2016-2020, un viceprimar s-a ocupat de partea de asistență socială și va rămâne pe același sector, este vorba despre Adrian Dacica, iar partea de învățământ, care a fost gestionată de Gabriel Duruț (din partea PSD, n.r.), va fi preluată de Mădălina Chiosa. Ea vine din domeniul învățământului și cred că este o persoană extrem de potrivită să se ocupe de acest sector. Avem foarte multe școli, licee, grădinițe și colegii care trebuie gestionate, sunt lucrări pe fonduri europene în plină desfășurare în majoritatea din ele. Mădălina Chiosa s-a ocupat și de Școala duală împreună cu Lucia Peia, m-au flancat în acest proiect frumos care se derulează în continuare destul de bine și sper să am în ea un partener onest și cu putere de muncă”, a declarat edilul Ioan Popa la finalul ceremoniei de înmânare a certificatelor, oficiată, la sediul Primăriei Reșița, de către președintele Biroului Electoral Municipal, judecătorul Daniela Deteșan.

Primarul Ioan Popa a ținut să mulțumească echipei PNL și să îi asigure pe reșițeni că și în următorii patru ani vor fi impelementate proiecte importante pentru oraș. „A fost un moment destul de încărcat emoțional astăzi. Eu personal am fost mai emoționat acum decât în 2016, pentru că atunci eram mai cu capul în nori, nici nu știam ce urmează să mi se întâmple. Mulțumesc colegilor liberali pentru munca depusă, muncă în urma căreia am validat 17 consilieri locali din 21. Avem echipă strașnică, avem majoritate de două treimi lejeră, lucru care trebuie să ne responsabilizeze față de electorat, față de reșițeni și vreau să îi asigur că vom continua în același ritm și în mandatul 2020-2024”, a precizat Ioan Popa.

Componența Consiliului Municipal Reșița rezultată în urma alegerilor de duminică este următoarea: PNL: Adrian Dacica, Felicia Quint, Alexandru Borza, Mădălina Chiosa, Lucia Peia, Emanuel Sinculeț, Bogdan Matichescu, Raul Siladi, Lucian Dobre, Dragoș Burtea, Aurică Borobar, Silvana Mihalcea, Ovidiu Roșu, Lucian Huruială, Daniel Meza, Nelu Mladin și Radu Predescu; Alianța Pro Caraș-Severin: Lenuța Ciurel, Iancu Muhu, Ion Bălănescu și Gabriel Dinu.

Surse foto: resita.ro (principal) și expressdebanat.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite