Primarul Ioan Popa, nemulțumit de lucrările de la deponeul ecologic: „Cred că sunt cretini!”

Primarul Reșiței a criticat azi în termeni foarte duri situația de la deponeul ecologic de la Lupac, o investiție a Consiliului Județean în valoare de 35 de milioane de euro. În timp ce deponeul, recepționat în 2018, este în continuare nefuncțional, din bugetul Reșiței se duc aproximativ 75.000 de euro pe lună pentru transportul deșeurilor la Oradea, la un depozit autorizat.

 

„Astăzi am fost la deponeul de la Lupac cu Romeo Dunca. Am făcut o incursiune incognito acolo, ca să vadă și el ce se întâmplă și cât de mare e problema, pentru că județul Caraș-Severin, nu doar Primăria Reșița, cară gunoiul la sute de kilometri distanță. La deponeu erau niște amărâți care încercau să facă un alt bazin în locul bazinului de levigat care a fost ridicat de ape. Nimeni nu știe ce se întâmplă acolo. Fac acolo un alt bazin identic cu ăla. Cred că sunt cretini, și îmi asum cuvântul”, a declarat primarul Ioan Popa.

 

Bazinul de egalizare a levigatului (apa murdară care provine din depozitul de deșeuri) despre care vorbește edilul s-a dislocat în mai 2018, la numai câteva luni după ce recepția oficială a deponeului. Incidentul s-a produs din cauza unei erori de proiectare, care nu a ținut cont de conformația solului. Practic, bazinul s-a ridicat deasupra terenului cu aproape doi metri, fapt ce împiedică funcționarea stației de tratare și, implicit, a întregului sistem. Abia la sfârșitul anului trecut, Consiliul Județean a reușit să semneze contractul de execuţie pentru un bazin nou de levigat și, acum, au început lucrările surprinse de Ioan Popa și Romeo Dunca în plină desfășurare.

 

Soluția aleasă, realizarea unui alt bazin, nu este, însă, una viabilă, crede primarul Ioan Popa: „Atunci când bazinul s-a ridicat împins de pânza freatică, deși avea 600-700 de tone, eu le-am spus că trebuie să facă două foraje orizontale și să dreneze apa care vine din subteran, să plece de acolo pe văi. Și bazinul se va lăsa la loc. Nu m-au ascultat. Au cerut o expertiză, cineva deștept a spus că îl vor sparge și vor face alt bazin. Care se va ridica la fel ca și primul. Vin alegerile și sper să reușim o dată să stopăm tâmpenia asta care se întâmplă acolo”. Pentru aceasta, ar trebui ca Romeo Dunca și PNL să câștige alegerile la Consiliul Județean Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite