Primarul Reșiței și-a impus din nou în Consiliul Local toate proiectele propuse

Și luna aceasta, ședința Consiliului Local Reșița s-a desfășurat tot în condiții speciale, prin intermediul platformei online, pentru a putea fi respectate măsurile de distanțare socială impuse pe durata stării de alertă. Toate cele 20 de proiecte inițiate de primarul Ioan Popa au fost aprobate.

În cadrul Primăriei Reșița va funcționa un serviciu de parcări publice, înființarea acestuia fiind aprobată în ședința de astăzi, 25 iunie, a Consiliului Local. Noul serviciu va gestiona parcările publice din oraș, care în urmă cu aproximativ un an au revenit în patrimoniul local după ce fuseseră concesionate, în 2011, unei firme private. Într-o primă fază, Primăria va interveni pentru reabilitarea acestor parcări. De asemenea, aproximativ 27 de noi locuri de parcare vor fi amenajate in spatele „Blocului fetelor”, în Lunca Pomostului, fiind aprobată, în acest sens, Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) pentru investiția: „Construire legătură rutieră Nicolae Bălcescu cu stada Bielefeld în Municipiul Reșița”.

Consilierii locali au aprobat DALI și pentru reabilitare Străzii Cpt. Smaranda Ion, în zona fostei unități militare. Totodată, a fost aprobat și un Regulament privind administrarea și întreținerea spațiilor verzi publice situate în intravilanul municipiului Reșița, care presupune implicarea activă a agenților economici din oraș în această activitate.

Pe ordinea de zi a ședinței s-a aflat și un proiect privind acordarea unor finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru programul de mini-granturi „Încredere în Reșița”, un program pe care îl pot accesa inclusiv persoanele fizice. De asemenea, a fost aprobată lista produselor ce vor fi distribuite în cadrul Programului pentru școli al României, pentru perioada 2020-2023, ca urmare a faptului că Primăria Reșița a preluat de la Consiliul Județean Caraș-Severin gestionarea acestui program.

Nu în ultimul rând, prin votul de astăzi al consilierilor, platoul Secu a revenit în patrimoniul Reșiței, după ce firma care concesionase terenul nu a realizat investițiile la care se angajase. Ce planuri are edilul Ioan Popa pentru zona de agrement de pe malul lacului Secu, precum și detalii despre proiectele de interes public aprobate în ședința de astăzi veți afla din articolele noastre viitoare.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite