Primul-ministru a făcut anunțul la Măureni: Încă 5 miliarde de euro pentru angajații și angajatorii români afectați de efectele pandemiei

Premierul Ludovic Orban a venit cu vești bune la Măureni. România primește aproape 5 miliarde de euro de la Comisia Europeană pentru sprijinirea mediului de afaceri, afectat de măsurile impuse în perioada de pandemie.

Comisia Europeană a aprobat alocarea sumei de 4,9 miliarde de euro României pentru finanțarea măsurilor de susținere a angajatorilor și a mediului de afaceri. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, la Măureni, unde a participat ieri, alături de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, europarlamentarul Gheorghe Falcă și de reprezentanți ai autorităților centrale și județene, la recepția lucrărilor de asfaltare a străzilor, derulate de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții.

Cele aproximativ 5 miliarde de euro alocate României provin dintr-un fond de solidaritate în valoare de 100 de miliarde de euro, denumit SURE, destinat salvării locurilor de muncă, în contextul pandemiei de coronavirus. Programul oferă asistență financiară, sub formă de împrumuturi acordate în condiții avantajoase. „Vă dau o veste de aici, de la Măureni. Comisia Europeană a aprobat alocarea unei sume de 4,9 miliarde de euro Româniie în cadrul programului SURE. Este vorba despre finanțarea măsurilor active de susținere a angajaților și a mediului de afaceri, de tip program flexibil de muncă, șomaj tehnic și toate celelalte cheltuieli care vin în sprijinul angajaților și al companiilor. Aceste măsuri au ca obiectiv apărarea locurilor de muncă și susținerea dezvoltării acestora”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Primul-ministru a precizat că suma de 4,9 miliarde de euro este suplimentară celor 80 de miliarde de euro care provin din Programul de reziliență și recuperare. „Sigur că acești bani sunt sub formă de credit rambursabil într-o perioadă medie de 15 ani, dar la dobânzi extrem de atractive. Sunt bani care vor fi folosiți pentru a suține companiile și angajații, precum și crearea de noi locuri de muncă pentru români”, a adăugat Ludovic Orban în cadrul vizitei efectuate la Măureni.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite