Suntem prezenți și pe

Actualitate

Continuă să crească numărul cazurilor COVID-19 în Caraş-Severin

Publicat cu

în

Direcţia de Sănătate Publică a raportat astăzi, 22 august, 21 de noi îmbolnăviri în judeţul Caraş-Severin, situaţia fiind valabilă până ieri la ora 14. La nivel naţional, se înregistreză 1.189 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus.

În momentul de faţă, numărul cazurilor active de COVID-19 în Caraş-Severin este de 242, după ce, de la precedenta raportare făcută de DSP ieri la prânz, au mai fost confirmate 21 de cazuri noi şi doar 9 persoane diagnosticate cu COVID-19 au fost declarate vindecate. Dintre cărăşenii confirmaţi pozitiv, 46% sunt internaţi în spital: 73 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, dintre care 3 la ATI, şi 41 la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, dintre care 3 la ATI. Ceilalţi se află în izolare la domiciliu.

De la începutul pandemiei, în Caraş-Severin au fost confirmate 572 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintr-un total de 3.481 de persoane testate. 352 de persoane au fost declarate vindecate şi 42 au decedat.

Vineri, 21 august, situația cazurilor active de infectați cu noul coronavirus, după domiciliul acestora, era următoarea: Reșița – 53 (2 în Moniom), Caransebeș – 38, Bocșa – 12, Oravița – 12 (dintre care 3 în Brădișorul de Jos și 1 în Broșteni), Oțelu Roșu – 12, Anina – 5, Moldova Nouă – 5 (Măcești – 1, Moldova Veche – 1), Băile Herculane – 1, Obreja – 13 (1 în comună, 9 în Iaz, 3 în Var), Ramna – 7, Glimboca – 5, Eftimie Murgu – 2, Cărbunari – 5 (2 în comună, 3 în satul Știnăpari), Zăvoi – 3 (câte 1 în comună și în satele 23 August, Măru), Rusca Montană – 2, Coronini – 3, Dognecea – 4, Cornereva – 3 (1 în comună, câte 1 în satele Topla, Gruni), Armeniș – 3, Păltiniș – 3 (2 în comună, 1 Delinești), Turnu Ruieni – 2, Bănia – 2, Prigor – 2 (ambii în satul Pătaș), Berzovia – 3 (2 în comună, 1 în Fizeș), Vermeș – 2, Ocna de Fier – 2, Buchin – 2 (1 în comună, 1 în Prisian). Iată și 10 dintre comunele cu un singur caz activ: Slatina-Timiș, Bozovici, Răcășdia, Carașova, Grădinari, Sacu, Sasca Montană, Copăcele (în satul Ohaba Mâtnic), Constantin Daicoviciu (Căvăran), Ciuchici (Nicolinț).

„Cota 500”, depășită pe secțiile ATI!

„În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.189 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 22 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 77.544 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus”, transmite Grupul de Comunicare Strategică. Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti, 165, şi Timiş, 107, în timp ce în judeţul Ialomiţa nu a fost raportat niciun caz nou. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.639.370 de teste. Dintre acestea, 22.991 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.593 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.398 la cerere.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate şi 37 de decese (18 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, bilanţul total al deceselor ajungând la 3.233.

În momentul de faţă, în spitalele din ţară sunt internate 7.202 de persoane diagnosticate cu COVID-19. Dintre acestea, 504 sunt cazuri cu simptomatologice gravă ce au necesitat internare la Terapie Intensivă. De asemenea, 10.744 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.582 de persoane se află în izolare instituționalizată.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație2 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație3 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social9 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate13 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație16 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite