Prin Banatul Montan, pe două roți. Via Banatica – Cicloturism în Banatul Montan, 500 km de trasee cicloturistice în Caraș-Severin

Județul Caraș-Severin va avea 500 de kilometri de trasee turistice pentru bicicliști. Acestea vor fi realizate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană pentru derularea căruia Consiliul Județean și primăriile din Caraș-Severin vor încheia un acord de parteneriat.

Pasionații de natură și de mișcare în aer liber vor avea la dispoziție 500 de kilometri de trasee cicloturistice prin cele mai frumoase și spectaculoase zone ale Banatului Montan, dar și posibilitatea de a închiria biciclete electrice sau clasice, după preferințe, pentru a le parcurge. Totul, în cadrul proiectului „Via Banatica – Cicloturism în Banatul Montan”, inclus de actuala echipă de la conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin în Strategia durabilă de dezvoltare a județului Caraș-Severin 2015-2020, actualizată recent.

Proiectul a fost prezentat primarilor din județ, urmând ca între Consiliul Județean și unitățile administrativ teritoriale să fie încheiat un acord de parteneriat în vederea accederii la următoarea etapă a proiectului care a fost transmis în vederea finanțării, prin Programul Național de Redresare și Reziliență. La întâlnirea de lucru cu primarii au participat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, administratorul public al județului, Tinu Vidaicu, responsabilii cu implementarea proiectelor cu finanțare europeană din cadrul Consiliului Județean, reprezentanți ai Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, ai Parcului Național Semenic – Cheile Carașului și ai Agenției pentru Protecția Mediului Caraș-Severin.

„Via Banatica – Cicloturism în Banatul Montan” se dorește a fi, potrivit inițiatorilor, o modalitate de dezvoltare a turismului outdoor, de aventură, a cicloturismului ca o alternativă și completare a turismului tradițional. „Obiectivele principale ale proiectului sunt dezvoltarea și modernizarea infrastructurii cicloturistice: piste și trasee integrate, dezvoltarea semnalizării direcționale a infrastructurii de sprijin a traseelor prin sistem smart digital, îmbunătățirea furnizării de informații cu privire la oportunitățile existente, prin sistem digital și dotarea a cinci locații cu 500 de biciclete mountain bike electrice – E-MTB (100 de biciclete per locație) și 500 de biciclete mountain bike MTB clasice (100 de biciclete per locație), parking biciclete și stații de încărcare baterii/E-bike”, informează Serviciul Comunicare din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin.

Surse foto: Bike Attack Reșița și CJ Caraș-Severin

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available