Procurorii anticorupție, percheziții în Caraș-Severin

 

O instituție publică ce-și are sediul central în capitală, dar cu punct lucru în Caraș-Severin, a intrat în vizorul procurorilor anticorupție, care au efectuat azi percheziții la sediile acesteia din județul nostru, într-un dosar în care investighează o posibilă fraudă cu fonduri europene.

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni privind fraudă cu fonduri europene și infracțiuni de serviciu, comise în anul 2022.

 

„În cursul zilei de 7 iulie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții în două locații, ambele fiind sedii ale unei instituții publice situate în județul Caraș-Severin.

În cauză procurorii Direcției Naționale Anticorupție beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, transmite Biroul de Informare și Relații Publice al DNA.

 

Potrivit pressalert.ro, cele două locații în care au loc perchezițiile aparțin Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Caransebeș, care face parte din Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu Șisești” din București.

 

UPDATE – ora 14.18

 

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că descinderile au loc la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor (SCDCOC) Caransebeş şi la o fermă aparţinând Staţiunii, fiind vorba, printre altele, despre obţinerea de fonduri europene pentru dezvoltarea raselor de ovine.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite