Profesoara Ana Kremm lansează un nou volum de versuri – „Oglinzi concave”

 

Evenimentul de lansare a celui mai recent volum de versuri semnat Ana Kremm – „Oglinzi concave” – va avea loc mâine, 8 noiembrie, la Muzeul Banatului Montan din Reşiţa.

 

„Oglinzi concave” este al șaptelea volum al profesoarei Ana Kremm, cea care și-a făcut debutul în urmă cu un deceniu, la 60 de ani, cu volumul „Cuvintele între pământ și cer”, împlinindu-și, astfel, un vis mai vechi. Cu o bogată activitate publicistică și colaborări la reviste culturale cum ar fi Semenicul, Reflex, Timpul (Reșița), Lumea veche (București), Banater Zeitung (Timișoara), Banater Berglanddeutscher (Germania), Ana Kremm „a descoperit frumusețea poeziei în vâltoarea vieții… transmițând emoție prin poezia autoreflexivă”, după cum spunea regretatul critic literar Călin Chincea. Au urmat „Pescuitorul de metafore”, (2015), „Valeapai – 420 ani” (monografie, 2017), „Visul pietrei” (2018), „Rădăcini de poem” (2022), „Descifrând cărți sau lecturi cu creionul în mână” (2022).

 

Lansarea volumului „Oglinzi concave” va avea loc miercuri, 8 noiembrie, ora 17.00, în sala de conferințe a Muzeului Banatului Montan din Reșița, despre autoare urmând să vorbească Ada D. Cruceanu și Gheorghe Jurma. Absolventă a Facultății de Litere – secția română-latină din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Ana Kremm este un dascăl de vocație, a predat limba latină și a fost director al unuia dintre liceele emblemă ale Reșiței – Colegiul Național „Diaconovici Tietz”.

 

Evenimentul de lansare va fi completat cu un moment muzical susținut de profesoara Diana Silaghi și elevul Ian Adrian Dinuț (clasa a VII-a), de la Liceul de Arte ,,Sabin Păuța” din Reșița.

 

Organizatorii evenimentului sunt Societatea pentru Cultură Metarsis – activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană, Muzeul Banatului Montan și Consiliul Județean Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite