Profilul angajatului în Caraș-Severin: bărbat, peste 45 de ani, din mediul urban, cu studii liceale sau postliceale

 

Peste 800 de persoane și-au găsit loc de muncă, în primele trei luni ale acestui an, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Caraș-Severin. Este vorba preponderent despre persoane de sex masculin, cu vârsta peste 45 de ani, care provin din mediul urban și al căror nivel maxim de studii este cel liceal sau postliceal.

 

Ca urmare a aplicării de către AJOFM a măsurilor de stimulare a ocupării prevăzute de legislaţia în vigoare, în primele trei luni ale anului curs, în Caraș-Severin au fost încadrate în muncă 803 persoane – 420 au vârsta peste 45 de ani, 141 sunt tineri sub 25 de ani, 133 au între 25 și 35 de ani, iar 109, între 35 și 45 de ani. 61,39% dintre persoanele angajate sunt bărbați, iar 38,61% sunt femei. În funcţie de rezidenţă, 450 dintre persoanele care și-au găsit un loc de muncă  provin din mediul urban, iar 353, din mediul rural. Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe persoane au studii liceale şi postliceale (309). Au mai fost încadrate în muncă 241 de persoane care au doar studii gimnaziale, 135 de persoane care au absolvit școli profesionale și doar 42 de persoane cu studii universitare.

 

„Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM Caraş-Severin în primele trei luni ale anului 2024, 248 (30,88%) fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Caraş-Severin”, explică reprezentanții AJOFM Caraș-Severin.

 

În total, în primul trimestrul al anului, 1.859 de persoane au beneficiat de asistenţă din partea AJOFM pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau pentru cuprinderea în măsuri active. Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele înregistrate în baza de date a AJOFM beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Toate măsurile de stimulare a ocupării forței de muncă sunt disponibile pe site-ul www.anofm.ro.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available