Ursu și bârlogul PSD-ist

 

Studiu de caz: Dumitru Ursu, primarul Oraviței. Câștigă în 2020 alegerile sub sigla PSD. Apoi trece în barca PNL. Se apropie alegerile din 2024, revine în bârlogul PSD. În urmă cu 3 săptămâni îl laudă pe Romeo Dunca din plin, acum îl bălăcărește. Proprietar de ștrand, se pricepe să înoate în ape adânci și tulburi. Atât de tulburi uneori, încât nimic nu mai e clar și îl scoate pe Romeo Dunca fix din grupul de whatsapp făcut la inițiativa acestuia din urmă. Este vorba despre grupul de lucru și de relaționare cu localnicii din Brădișoru de Jos. Grupul, de altfel, se și numește „Drum județean Brădișoru de Jos”. Dovada o arată președintele CJ pe Facebook, printr-un printscreen, lângă care scrie:

 

„Primarul Ursu de la Oravița m-a exclus din grup. Un grup făcut la rugămintea mea și încercarea de a înțelege nevoile oamenilor din Brădișoru de Jos, dar mai ales de a supraveghea modul în care reparația drumului judetean începută luna trecută se desfășoară.

Am luat decizia de a repara acest drum cu doi ani înainte din simplu fapt că și locuitorii care îl folosesc, până la Ciudanovița, au aceleași drepturi elementare la un trai mai bun. Nu a fost făcut pentru Ursu și nici pe banii acestuia, motiv pentru care gestul de azi e total nepotrivit. Dar asta e, mergem înainte, iar eu, cu siguranță voi găsi un alt mod de a intra în contact cu oamenii din zonă. Chiar dacă în mod nepoliticos mi-a fost întreruptă legătura cu cetățenii.

P.S. Zilele trecute am semnat și ordinul de începere la contractul de proiectare și execuție a reparației capitale de această dată, a drumului ce duce de la Ciudanovița către Colonie. De azi în zece luni acest drum va fi finalizat.”

 

Oricum, președintele liberal al CJ, Romeo Dunca, susține că, pentru partid, plecarea lui Ursu este o supriză, dar nu neapărat o pierdere. Pierderi din buzunarul propriu ar suferi, în schimb, chiar Dumitru Ursu, care s-a văzut nevoit nu demult, așa cum e firesc, să plătească apa pe care o consumă la ștrandul pe care îl deține. Și, susține Romeo Dunca, de asta s-ar fi și supărat Ursu(l) și s-ar fi întors la PSD.

 

„Dacă cineva te laudă în față în fiecare zi și îți mulțumește pentru deciziile ce le-ai avut și mâine spune că n-a avut niciun sprijin, nu am ce să comentez. Singurul lucru pe care nu l-am putut face din ceea ce mi-a cerut domnul Ursu a fost să nu schimb omul care verifică contoarele, pentru ca domnul Ursu să rămână în continuare cu rețeaua de apă trasă pe lângă și să nu plătească facturile la Aquacaraș. Ăsta este singurul lucru cerut de domnul Ursu pe care nu am putut să îl fac, pentru că nu am dorit să mă implic în acest lucru. Nu credeam că un lucru atât de mic poate conta atât de mult. Dar, în lumea celor mici, lucrurile astea provoacă revoluții mari!

Eu nu am putut să trec cu vederea de vreme ce am spus că toți cetățenii care consumă apă trebuie să plătească. Domnul Ursu făcea asta în primul rând la ștrandul pe care îl are. Dacă ăsta e un motiv, atunci mi-l asum și îmi pare bine că a plecat de la noi! Am rezolvat absolut tot ce mi-a cerut, Aquacaraș a închis răni. Nu am putut însă să-l iert de a i se pune contor pe apa pe care o consuma! (…)

Mie personal mi-a spus că nu mai poate rezista, că are Curtea de Conturi de 3 zile acolo și că e disperat, că se fac presiuni asupra lui. Nouă așa ne-a spus, că îl presează foarte mult pe linia controlului. Poate că a mințit, dar nouă așa ni s-a plâns. Ăsta e motivul pe care l-a turnat conducerii PNL Caraș-Severin. (…) Poate fi o variantă de presiune dacă ne gândim cine e acolo. Poate că ne-a mințit și se folosește de asta ca să poată justifica trecerea la PSD”, a declarat Romeo Dunca despre primarul Oraviței, conform expressdebanat.ro.

 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, i-a urat lui Dumitru Ursu, odată întors în PSD, „Bine ai venit acasă!” și l-a asigurat de tot sprijinul în dezvoltarea proiectelor pentru oraș.

 

Pe de altă parte, iată motivele invocate de Dumitru Ursu pentru revenirea la matca social-democrată, conform unei postări pe care a făcut-o pe pagina personală de facebook: „Acest pas important pentru mine are trei raţiuni majore: 1. PSD va sprijini proiectele importante pe care le avem în derulare şi în plan pentru Oravița. Sorin Grindeanu şi Silviu Hurduzeu sunt, deopotrivă, oameni de echipă şi oameni de cuvânt. În ultimii ani, ne-a lipsit sprijinul politic absolut esenţial pentru a finaliza unele proiecte mai rapid. 2. Echipa PSD de la Caraş – Severin este matură şi serioasă, iar proiectul lui Silviu Hurduzeu este bine ancorat în nevoile judeţului şi ale Oraviţei. Consider că este necesară schimbarea după patru ani de stagnare la nivelul Președinției Consiliului Judeţean.3. La fel cum au făcut, în ultimele luni, mulţi alţii din PNL, mă despart de Romeo Dunca, pe care îl consider un om nepotrivit pentru a conduce judeţul, deoarece nu poate construi şi nu poate înţelege ce înseamnă cu adevărat o echipă și ce înseamnă să administrezi un județ. A promis marea cu sarea în 2020 şi a livrat doar praful de pe tobă.”

 

Cine bate toba pe la mai multe partide și cine are tolba mai plină rămâne să stabilească electoratul la alegerile din 9 iunie.

 

Sursă foto: arhivă expressdebanat.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available