Program de accelerare modern și dinamic pentru antreprenorii din Regiunea Vest

 

Cel puțin 20 de antreprenori din județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Hunedoara vor fi instruiți cum să își construiască afacerile, în cadrul unor module ce presupun activități, worshopuri, prezentări și sesiuni de lucru pe temele esențiale ale antreprenoriatului.

 

Antreprenorii din Regiunea Vest vor beneficia de un program de accelerare modern și dinamic – „ADRVEST Accel by IdEA”, implementat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și echipa Institutului de Excelență în Antreprenoriat, cea care a dezvoltat în ultimii ani diverse proiecte de educație antreprenorială, evenimente, hackathoane și acceleratoare, printre care și Commons Accel.

 

„Vrem să ajutăm antreprenorii din regiunea de dezvoltare Vest să își construiască afacerile pe baze solide și să învețe cum să opereze un business modern și eficient, precum și cum să aibă acces la finanțare. Am urmărit proiectele Commons Accel și sunt convins că putem să replicăm experiența programului și la nivelul regiunii noastre”, a declarat directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim.

 

Deschiderea programului va avea loc în septembrie 2022. Pe parcursul a trei luni, cel puțin 20 de participanți din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș vor fi pregătiți în cadrul a câte trei module cu activități, worshopuri, prezentări și sesiuni de lucru pe temele esențiale ale antreprenoriatului. Procesul de învățare va fi personalizat alături de mentorii, experții, investitorii și echipa IdEA, susținuți și de resurse și experti locali, informează reprezentanții ADR Vest.

 

„Am pornit de la nevoia investitorilor de a găsi start-upuri în care să poată investi cu success, precum și de la problema lipsei finanțării pentru start-upuri. Trebuia să construiască cineva o punte între aceste două lumi care nu pot funcționa separat. Asta înseamnă un accelerator: să pregătești start-upurile astfel încât să știe să execute un business și să gestioneze eficient banii investitorilor. Potențialul României este să producă zeci de mii de antreprenori pe an. Misiunea pe care ne-am propus-o, să oferim educație antreprenorială tuturor tinerilor din România, nu poate reuși fără un program scalabil și replicabil, iar un parteneriat cum ar fi cel cu ADR Vest nu poate decât să ne ajute să replicăm impactul pe care îl avem în ecosistem și în zona de Vest”,  a declarat Matei Dumitrescu, fondatorul Commons Accel si IdEA.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available