Programări puține pentru vaccinul AstraZeneca la cele două centre din Reșița

Imunizarea cu vaccinul AstraZeneca a început și în Caraș-Severin, însă nici măcar 15% dintre locurile alocate pe platforma națională celor două centre de vaccinare, ambele deschise în Reșița, nu au fost ocupate până astăzi. În prima zi au fost imunizate 120 de persoane.

Cele două centre de vaccinare deschise în Reșița, în sălile de sport de la Colegiul Economic al Banatului Montan și de la Școala Gimnazială „Mihai Peia” (fosta Școală generală Nr. 6), pentru imunizarea cu vaccin AstraZeneca, au avut alocate pe platforma națională un număr total de 2.400 de locuri (câte 1.200 de locuri fiecare centru). Până astăzi la prânz se programaseră, însă, doar 344 de persoane: 256 la Centrul de Vaccinare de la Colegiul Economic al Banatului Montan și 88 la cel de la Școala Gimnazială „Mihai Peia”. 120 dintre acestea au primit, deja, prima doză, în cursul zilei de ieri. Cele două centrele funcționează cu câte un singur flux de vaccinare, ceea ce permite imunizarea unui număr de 60 de persoane pe zi. În total, până acum, județului Caraș-Severin i-au fost alocate 300 de doze de vaccin AstraZeneca.

În paralel, în celelalte centre din județ continuă administrarea dozei de rapel celor care s-au vaccinat săptămânile trecute. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, „în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Caraș-Severin, in cadrul etapei a II-a de vaccinare împotriva COVID-19 s-a administrat un număr total de 167 de vaccinuri Pfizer și Moderna, astfel: 16 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, 20 la Spitalul Orășenesc Oravița, 72 la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă, 59 la Sala de sport a Liceului de Arte din Reșița. La acestea se adaugă cele 120 de doze de vaccin AstraZeneca administrate la cele două centre din Reșița. Nu a fost înregistrată nicio reacție adversă”.

În total, în Caraș-Severin au ajuns, de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 până în prezent, 14.933 de doze de vaccin (13.834 de doze Pfizer, 790 de doze Moderna și 300 Astra Zeneca). 13.593 din aceste doze au fost deja administrate, după cum urmează: 4.672 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, 3.585 la Spitalul Orășenesc Oravița, 2.328 la Spitalul Județean de Urgență Reșița, 2.021 la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă, 629 la Sala de sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița și câte 60 la centrele amenajate în sălile de sport de la Colegiul Economic al Banatului Montan și de la Școala Gimnazială „Mihai Peia”, ambele din Reșița.

Sursă foto: Facebook Primăria Reșița

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite