Premieră într-o comună cărășeană: Cazare gratuită pe traseul Semeringului Bănățean pentru pasionații de călătorii cu mașini retro!

O fostă zonă minieră din Caraș-Severin, aflată pe traseul Semeringului Bănățean, cea mai veche cale ferată montană din țara noastră, va fi pusă pe harta turistică a Banatului Montan cu ajutorul… retromobiliștilor.  

Filiala Caraș-Severin a Retromobil Club România promite amatorilor de automobile vechi, și nu numai, „aventură, provocări și multă pasiune” în cadrul celui mai nou proiect pe care îl derulează în parteneriat cu Primăria Ciudanovița în vederea revitalizării turistice a zonei. Filiala județeană Retromobil va pune la dispoziția iubitorilor de autovehicule vechi un apartament de trei camere din stocul locativ al comunei Ciudanovița, în mod gratuit, pentru a fi folosit ca loc de întâlnire și de petrecere a timpului liber.

„Cred că este o modalitate destul de inedită de a crește comunitatea iubitorilor de autovehicule atestate istoric, prin oferirea unui spațiu generos de întâlnire, de relaxare și de organizare a unor evenimente în cadrul filialei noastre. Fiecare dintre membrii noștri are o viață profesională activă, iar acum, și cu problemele legate de pandemie, am văzut că este destul de dificil să ne întâlnim, să ne menținem pasiunea pentru mașinile vechi și, în același timp, să reușim să ne cunoaștem mai bine și să discutăm în tihnă despre hobby-ul acesta care ne leagă. Locul este excelent, avem spațiu unde putem să ne aducem și bătrânele doamne, putem să petrecem câteva zile împreună, iar zona este mai mult decât atractivă turistică”, a explicat președintele Filialei Caraș-Severin a Retromobil Club România, Andrei Rotaru. Acesta a precizat că noua locație va găzdui evenimente dedicate automobilelor retro astfel încât, „pe lângă farmecul zonei, puțin cunoscută de încă foarte mulți oameni, frumoasele doamne vor putea fi admirate de către turiști”.

În dezvoltarea proiectului, Retromobil Caraș-Severin mizează și pe sprijinul autorităților locale din Ciudanovița, primarul comunei, Constantin Dorian Nebunu, considerând că această inițiativă vine în sprijinul acțiunilor de promovare și de revitalizare a fostei localități miniere, atât de grav afectată în ultimii de ani de schimbările socio-economice constante.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite