Programul „Școala după școală”, din nou în atenția aleșilor locali din Oravița, la propunerea primarului

 

Primarul Oraviței, Dumitru Ursu, a convocat în ședință extraordinară Consiliul Local, principalul punct de pe ordinea de zi fiind aprobarea alocării fondurilor necesare derulării Programului „Școala după școală”.

 

În ședința de astăzi, de la ora 14, a Consiliului Local Oravița, primarul Dumitru Ursu propune aprobarea alocării suportului financiar de 260 de lei lunar pe elev, pentru proiectul „Școala după școală”. Programul se adresează mai multor elevi de la Liceul Teoretic „General Dragalina” și Școala Gimnazială „Romul Ladea” din Oravița, iar sustenabilitatea acestuia depinde de aleșii locali, cărora edilul le propune aprobarea alocării de resurse financiare de la bugetul local.

 

Prin implementarea acestui program, elevii își pot dezvolta abilități școlare și extracurriculare, prin participarea la activități remediale. Diminuarea riscului de părăsire timpurie a școlii este, de asemenea, unul din obiectivele aplicării Programului național pilot de tip „Școala după școală”.

 

Nu este prima oară când primarul Oraviței încearcă adoptarea acestui proiect de hotărâre – ședința precedentă a legislativului local nu s-a putut ține, din lipsă de cvorum. Tot astăzi, aleșii locali ar urma să desemneze reprezentanții Consiliului Local Oravița în consiliile de administrație ale liceelor „General Dragalina” și „Mihai Novac”, precum și de la Școala „Romul Ladea” și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 din oraș.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite