Proiectele câștigătoare în cadrul ediției-pilot a programului de bugetare participativă vor fi anunțate vineri. Încă mai puteți vota!

 

Reșițenii mai pot vota până mâine, 15 februarie, proiectele pe care și-ar dori ca Primăria Reșița să le finanțeze și să le implementeze în cadrul ediției-pilot a programului de bugetare participativă.

 

Etapa de votare a proiectelor depuse în cadrul ediției-pilot a programului de bugetare participativă se apropie de final. Reșițenii mai au timp doar până mâine (inclusiv) să aleagă unde ar trebui să direcționeze primăria suma de 1.000.000 de lei pusă la bătaie pentru finanțarea inițiativelor civice. Sunt supuse la vot nouă proiecte eligibile: patru la categoria Mobilitate – amenajare de alei și de piste de biciclete, trotuare, treceri de pietoni, creșterea gradului de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități, propuneri de zone cu restricții auto, îmbunătățiri la stații de transport public – și cinci la categoria Amenajarea spațiului public – spații verzi, locuri de joacă, scuaruri, curți de școli, baze sportive, amenajări temporare la râu, evenimente în spațiul public, centre comunitare, pontoane.

 

Cetățenii Reșiței care vor să se implice în acest demers o pot face foarte simplu: „să își creeze cont pe platforma dedicată pentru a vota proiectul preferat, câte unul la fiecare dintre cele două secțiuni, Mobilitate și Amenajarea spațiului public, conform regulamentului”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița. Adresa unde poate fi creat contul pentru vot este: https://bp.primariaresita.ro/BugetareParticipativa/Vote.

 

CITEȘTE ȘI: Reșițenii sunt așteptați la vot. Ei pot alege ce proiecte propuse de comunitate să fie finanțate de la bugetul local

 

Proiectele câștigătoare vor fi anunțate vineri, 16 februarie, ora 15.00, în cadrul unei întâlniri publice ce va avea loc la Cinematograful Dacia. „Vă așteptăm în număr cât mai mare, alături de inițiatorii proiectelor depuse, membrii Consiliului Bugetării Participative și alți reprezentanți ai societății civile”, au transmis reprezentanții Primăriei Reșița.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available