74.000.000 de lei pentru modernizarea rețelei de electricitate în cinci localități din Caraș-Severin

 

Caraș-Severin se regăsește pe lista județelor în care compania Rețele Electrice Banat (fosta E-Distribuție Banat) va derula investiții privind modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice, prin intermediul unor proiecte finanțate din fonduri europene.

 

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, și directorul general al Rețele Electrice, Mihai Pește, au semnat, astăzi, 14 februarie, trei contracte de finanțare nerambursabilă prin Fondul pentru Modernizare, pentru proiecte care vizează infrastructura de distribuție de energie electrică în Caraș-Severin Arad și Hunedoara. Rețele Electrice Banat (fostă E-Distribuție Banat) va implementa în cele trei județe proiecte în valoare cumulată de 209.300.000 de lei, vizând rețele care deservesc peste 9.000 de clienți. Valoarea finanțărilor europene pentru aceste proiecte este de peste 162.000.000 de lei.

 

În Caraș Severin vor fi realizate lucrări în localitățile Berzovia, Duleu, Remetea Pogănici, Valea Mare și Bocșa, cu o valoare totală de 74.000.000 de lei, din care valoarea maximă asigurată din Fondul pentru Modernizare este de 57.700.000 de lei. „În localitatea Berzovia se vor moderniza 65,7 km de linii aeriene de 20 kV prin trecerea parțială în subteran. Lucrarea va include și modernizarea a 21 de posturi de transformare, prin înlocuirea acestora cu posturi noi în anvelope de beton.  În celelalte patru localități va fi modernizată și rețeaua de joasă tensiune, de aceste lucrări beneficiind 4.700 de clienți”, informează Biroul de presă al Rețele Electrice Banat. Reprezentanții companiei precizează că valabilitatea contractelor se încheie la expirarea perioadei de monitorizare a durabilității proiectelor, adică cinci ani de la data punerii în funcțiune a investițiilor.

 

Aceste investiții se derulează în cadrul unui program dezvoltat de Rețele Electrice pentru îmbunătățirea calității serviciilor, siguranța și performanța rețelelor și implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC. PPC este cel mai mare producător și furnizor de energie electrică din Grecia, care, în toamna anului trecut, a achiziționat operațiunile Enel din România.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available