Protest la prefectură al dascălilor cărășeni, în a 5-a zi de grevă generală

 

Circa 350 de angajați ai unităților de învățământ din Caraș-Severin au pichetat astăzi, timp de două ore, Palatul Administrativ.

 

Membri ai sindicatelor afiliate Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, protestatarii și-au strigat nemulțumirile față de modul în care guvernanții au înțeles să (nu) rezolve doleanțele profesorilor aflați de cinci zile în grevă generală. De la protestul organizat în fața prefecturii nu au lipsit președinții Sindicatului Învățământului Universitar Caraș-Severin – Mariana Zvarici, Sindicatului Dascălilor Cărășeni – Carmen Rugină, CNS Cartel Alfa Caraș-Severin – Marian Apostol.

 

O delegație a sindicaliștilor a fost primită de prefectul Ioan Dragomir, care a spus că va transmite la Guvern revendicările dascălilor. Revendicări de care membrii Executivului, evident, nu sunt deloc străini, aceștia având în ultima perioadă mai multe întâlniri în capitală cu liderii sindicatelor din învățământ.

 

CITEȘTE ȘI: Silviu Hurduzeu le cere dascălilor să renunțe la greva generală: Revendicările fantasmagorice deschid calea haosului

 

O acțiune de protest similară va avea loc și luni, 29 mai, dacă sindicaliștii vor fi nemulțumiți și de viitoarele (eventuale) oferte guvernamentale.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available