Protocol pentru compensarea sumelor aferente lemnului de foc

 

Regia Națională a Pădurilor Romsilva și Compania Națională Poșta Română au încheiat, săptămâna aceasta, un protocol de colaborare prin care beneficiarii cardurilor de energie să poată utiliza sumele alocate în vederea achiziționării de lemn pentru încălzire de la unitățile din structura regiei.

 

Romsilva și Poșta Română au încheiat protocolul în vederea compensării sumelor aferente lemnului de foc, se arată într-un comunicat transmis de Regia Națională a Pădurilor. Astfel, în baza cardului de energie valabil la data la care se efectuează plata prin servicii de mandat poștal, a actului de identitate al beneficiarului de sprijin şi a facturilor emise de ocoalele silvice din structura RNP Romsilva, persoanele fizice pot solicita compensarea sumelor aferente lemnului pentru foc care urmează a fi livrat de ocoalele silvice, în limita sumelor disponibile.

 

Ajutorul se acordă în baza Ordonanței de Urgență nr. 166/2022, prin care Guvernul României a aprobat unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie, suportat parțial din fonduri externe nerambursabile.

 

În anul 2023, direcțiile silvice din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva au valorificat 2,14 milioane metri cubi de masă lemnoasă fasonată, prin vânzare directă, în principal lemn de foc, către populație și alți beneficiari. Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available