PS5 aduce cu el 5 noi jocuri pe care trebuie neapărat să le încerci!

Consola PlayStation a celor de la Sony este una dintre cele mai îndrăgite de pe piață, iar compania își va bucura în scurt timp fanii cu o nouă ediție a acesteia. PS5 va fi lansată pe 12 noiembrie în Statele Unite ale Americii, Canada, Mexic, Australia, Japonia, Coreea de Sud și Noua Zeelandă, și pe 19 noiembrie în Europa, Asia, America de Sud și Africa de Sud.

Prima consolă PlayStation a fost lansată în decembrie 1994 și a fost prima astfel de consolă ce s-a vândut în mai bine de 100 de milioane de unități în întreaga lume, în mai puțin de un deceniu. PS2, lansată în 2000 este și în momentul de față cea mai bine vândută consolă de jocuri video, depășind 155 de milioane de unități vândute până la finele anului 2012. PS3 a fost lansată 6 ani mai târziu, fiind vândute aproximativ 88 de milioane de unități, iar PS4, actuala consolă Sony, a fost lansată în 2013, devenind cea mai rapid vândută consolă din istorie, cu un milion de unități vândute într-o singură zi.

În momentul de față, Sony pregătește lansarea noii generații de console, PS5. Aceasta va veni în două variante: PS5 Digital Edition și PS5 Blu-ray Ultra-HD. Între cele două console nu există diferențe în ceea ce privește procesorul, placa grafică sau SSD-ul, singura diferență fiind faptul că cel de-al doilea model are Blu-ray și e Ultra-HD. Accesoriile precum extra controlere (Wireless DualSense), căști cu microfon (Pulse 3D), cameră HD pentru streaming, telecomandă sau dock pentru încărcarea controlerelor se vor vinde separat.

Toate jocurile disponibile au fost actualizate, dar în listă au mai apărut nume noi ce vor fi lansate odată cu PS5 sau în 2021. Iată 5 jocuri pe care orice împătimit al jocurilor video le așteaptă odată cu noul PS5:

  1. God of War: Ragnarok

Probabil una dintre cele mai îndrăgite serii de jocuri video, God of War este realizat exclusiv pentru consolele PlayStation, prima ediție făcându-și debutul în 2005 și câștigând titlul de cel mai bun joc video al acelui an. God of War II a fost lansat 2 ani mai târziu, fiind cel mai bun joc video al anului 2007. Acțiunea are loc în Grecia Antică și îl urmărește pe Kratos, un războinic spartan.

God of War III (2010) și God of War 2018, sunt bazate, în schimb pe mitologia nordică și plasează acțiunea în Norvegia antică, în regatul Midgard. După titlu, se pare că și God of War: Ragnarok va fi o continuare a jocului lansat în 2018. Deși singurul lucru cunoscut până acum despre God of War: Ragnarok este un logo sau parte a unui logo, teaser-ul dă de înțeles că jocul va fi lansat anul viitor, ceea ce înseamnă că va fi valabil și pe PS5.

  1. Horizon Forbbiden West

Dezvoltat de către Guerilla Games, Horizon Forbbiden West reprezintă o continuare a jocului Horizon Zero Dawn lansat în 2017. Este unul dintre cele mai bine vândute jocuri de pe PS4. Acțiunea o urmărește pe Aloy, într-o lume condusă de mașinării, în timp ce încearcă să își descopere trecutul.

Teaser-ul jocului ne-o arată pe Aloy străbătând păduri tropicale, un oraș subacvatic și munți înghețați, ceea ce înseamnă că Horizon Forbbiden West va fi un joc de scară largă. Povestea se bazează pe o ciumă ce omoară pe oricine și orice o atinge. Aloy trebuie să călătorească prin ”The Forbbiden West” pentru a îi investiga originea. Cu siguranță este un joc mult așteptat pentru PS5.

  1. Final Fantasy 16

Probabil cea mai bine vândută franciză de jocuri video, cu venituri de peste 11 miliarde de dolari, Final Fantasy este o serie bazată pe fantasy și science-fantasy. Primul a apărut în 1987, urmat de încă 14 de-a lungul timpului. Fiecare joc este diferit, cu scenariu și personaje diferite, având doar câteva elemente și nume în comun. În general, fiecare urmărește povestea unui grup de eroi care se luptă cu un rău absolut, punând accent pe relațiile dintre personaje și lupte interne.

Final Fantasy 16 își concentrează povestea în jurul unui cristal ce protejează întreaga zonă de o molimă denumită ”Blight”. Apariția lui Ifrit și Phoenix, doi Eikons (monștrii) de foc, stârnește multă frică. Nu se știe cu exactitate când va fi lansat Final Fantasy 16, dar este programat atât pentru PS5 cât și pentru PC.

  1. Spider-Man: Miles Morales și Ratchet and Clank: Rift Apart

Spider-Man: Miles Morales este o extensie a jocului Spider-Man din 2017. Jocul va fi lansat odată cu PS5, fiind urmat la scurt timp și de Ratchet and Clank: Rift Apart, mascote ale PlayStation, ce au apărut în exclusivitate doar pe platformele Sony încă din 2003.

  1. Demon’s Souls

Demon’s Souls este un joc video dezvoltat de From Software și lansat în 2009. Atât Demon’s Souls cât și continuarea sa, Dark Souls, sunt jocuri video considerate ”super hard” și care și-au bazat notorietatea pe această dificultate sporită. Demon’s Souls va primi o actualizare pentru PS5, fiind lansat odată cu consola. Dacă ai terminat Demon’s Souls înainte, cu siguranță vei vrea să o faci și pe PlayStation 5.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite