PSD, începi să știi/ Cât de mic ești și vei fi!

PSD s-a mai făcut o dată de râs. După ce a depus cu trâmbițe o moțiune împotriva Guvernului Orban, astăzi, în plenul Parlamentului, social-democrații n-au fost în stare nici măcar să aibă cvorum în Parlament, darmite să obțină cele 233 de voturi pentru înlăturarea lui Ludovic Orban de la Palatul Victoria.

Pe lângă acest insucces al noii conduceri a PSD aleasă la congres în baza promisiunilor cu moțiunea, Marcel Ciolacu a făcut și câteva declarații de râsul curcilor, chiar de Ziua limbii române. „Suntem în sesiune extraordinară deoarece suntem în sexiune extraordinară” și „Eu am spus că, dacă se va da un vot pe moțiune, vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat un vot pe moțiune” – acestea sunt doar două dintre elucubrațiile președintelui PSD. După logica lui Ciolacu, moțiunea ar fi avut necesarul de 233 de voturi, deși în sală nu se aflau 233 de parlamentari care să întrunească cvorumul de ședință!

Eșecul PSD-PRO România-ALDE vine în contextul în care chiar azi a fost dat publicității încă un sondaj de opinie care arată că această alianță nu are nicio șansă de a mai ajunge la guvernare, nici măcar după alegerile parlamentare. Potrivit datelor unui sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM, PSD înregistrează cel mai slab rezultat în intențiile de vot din ultimele șapte luni, 20,8%. PNL este de departe pe primul loc în caz de alegeri parlamentare, cu 33,6%, scorul actual permițându-i să coaguleze o nouă majoritate parlamentară, împreună cu USR-PLUS, care are 18,3% din opțiunile electoratului. „Satelitul” PSD-ului, PRO România, este cotat la 10,6%, iar ALDE se află mult sub pragul parlamentar, cu 2,4%. Sondajul a fost realizat de IMAS în perioada 6-26 august, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite