Weekendul amenzilor, în Caraș-Severin. 166 de persoane fizice și operatori economici, sancționați pentru nerespectarea normelor anti-COVID-19

Nepurtarea măștii de protecție în locurile unde aceasta este obligatorie și organizarea de evenimente în spațiu închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții sunt principalele nereguli depistate de echipele mixte în timpul controalelor efectuate în Caraș-Severin, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Efectivele de poliție, jandarmerie, poliție locală, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și ai Protecției Consumatorilor care au fost angrenate în weekend în acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu coronavirus au verificat 283 de mijloace de transport, 167 de locații și au legitimat peste 1.670 de  persoane. Controalele au avut loc în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele și terasele.

„157 de persoane au fost depistate fără mască de protecție în locurile unde aceasta este obligatorie și 9 operatori economici și persoane fizice au fost sancționați contravențional pentru organizarea de activități în spațiu public sau privat închis și pentru participarea la astfel de activități, pentru care au fost instituite interdicții sau restricții”, informează șeful Serviciului Cabinet din cadrul IPJ Caraș-Severin, comisarul șef de poliție Dinu Nicorici.

În total, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 35.700 de lei, din care 15.000 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție.

„Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii COVID-19”, a mai precizat Dinu Nicorici.

Sursă foto: Jandarmeria Română

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available