Suntem prezenți și pe

Politică

PSD-iștii în campanie electorală, ”blindați” de funcționari publici și elevi. Liberalii reșițeni le arată obrazul

Publicat cu

pe

Liberalii reșițeni s-au scandalizat după ce au văzut fotografii cu o echipă de handbal, susținută de Primăria Reșița, în sediul PSD Caraș-Severin unde apăreau alături de deputatul Luminița Jivan, unul dintre candidații PSD la alegerile europarlamentare.

În opinia acestora folosirea acestor eleve, care au făcut performanță alături de profesoara lor, Lucia Moruț, tocmai acum, în plină campanie electorală, ar încălca toate normele de etică și bun simț și condamnă cu fermitate implicarea echipei de junioare III în astfel de jocuri politice.

Doamna Lucia Moruț – o profesionistă desăvârșită – a simțit nevoia să aducă ode de mulțumire reprezentanților PSD pentru ”ajutorul” oferit, folosind și tinerele sportive pentru ca felicitările dânsei să capete consistență. Considerăm că este un lucru normal să sprijini sportivii cu rezultate, dar să te folosești de copii în scop electoral este un gest total deplasat” se arată într-un comunicat de presă remis redacției de către liberalii din Reșița.

Mai mult, documentul cu pricina lasă de înțeles că profesoara Moruț nu ar fi vrut doar să ”culeagă” mulțumirile deputatului Luminița Jivan ci ar viza și susținerea PSD pentru ca aceasta să ocupe postul de director adjunct la Liceul ”Traian Vuia” din Reșița, instituție de învățământ unde funcționează și clasele cu profil sportiv din municipiu.

Inspectoratul Școlar Județean a devenit, prin domnul inspector școlar general Marius Cornici, platformă de propagandă electorală, iar preocuparea față de situația examenelor naționale pe care se pregătesc să le susțină elevii în scurt timp nu se vede că ar exista” se mai menționează în comunicatul de presă citat.

De altfel, PNL Reșița spune că PSD s-ar folosi frecvent de funcționarii publici și șefii de deconcentrate din județ pentru a face campanie electorală partidului ceea ce, în opinia liberalilor, ar fi un gest total reprobabil.

Continuați lectură
Reclamă
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Divertisment

Mireasa și caraghiosul, spectacol grotesc printre elevi

Publicat cu

pe

Debutul fiecărui an școlar ne surprinde cu declarații și prezențe tot mai colorate. Cei mai avizi după baia de mulțime sunt, evident, politicienii. Nu știm ce e în mintea lor, ce așteptări au de la festivitățile de început de an, cum își imaginează că pot asocia prezența lor în astfel de situații cu speranța că 5, 7 părinți au pus ochii pe ei și la următoarele alegeri vor fi preferații de pe buletinul de vot, însă ceea ce știm este faptul că nu ratează nicio ocazie să fie în mijlocul elevilor la fiecare început de an școlar. Probabil niște consilieri de mâna a doua îi sfătuiesc pe aceștia să nu rateze nicio oportunitate de a se face remarcați. Dacă nu prin vreun discurs motivațional, măcar prin ținuta vestimentară.

Nu știm dacă s-au făcut cercetări sociologice pe tema aceasta, dar cu siguranță știm că la fiecare început de an școlar discursurile sforăitoare și plictisitoare nu trezesc sub nicio formă empatia celor prezenți. În niciun caz pe cea a elevilor. Cu atât mai puțin pe cea a părinților. Dincolo de ridicolul la care te expui ca politician, fie că ești consilier local, județean, primar, viceprimar, parlamentar sau ministru, nu deslușim ce se petrece în mintea politicianului participant la asemenea festivități. Cele mai multe discursuri sunt unele ce te pot amuza copios, rezumate citite de pe o coală de hârtie care n-au nimic de-a face cu realitatea, statistici dintr-o altă dimensiune și sfaturi de viață ce nu se regăsesc în comportamentul uzual al vorbitorilor. Deci încă un argument ce ne îndreptățește să afirmăm că singura rațiune a celor ce calcă pragul unei școli doar la festivitatea de deschidere este una eminamente electorală.

Am ales acest titlu și fotografia de la articol pentru a întări cele exprimate mai sus. Președintele PSD, Luminița Jivan, alături de inspectorul școlar general, mister Cornici, nu au făcut rabat de la o asemenea oportunitate. De ce mireasă? Pentru că, nu-i așa, a venit la cârma pesediștilor cărășeni, plastic vorbind, pe un cal alb. Imaculată și nouă în politică. Dornică să schimbe paradigma într-o zonă mult blamată de români. Și la un partid de tagma PSD. Iar venirea domniței s-a produs în contextul susținerii înflăcărate a celui mai controversat personaj politic din ultimii ani, Liviu Dragnea. Și ulterior a agramatei-premier Veorica Dăncilă. Numai că, din datele ce au apărut până acum în spațiul public, domnița Jivan nu pare a schimba paradigma în politică, ci, mai degrabă, continuă pe aceeași linie. Îi elimină pe cei incomozi și îi promovează pe cei care-i care-i aduc ode nemărginite pe rețelele sociale.

Domnul inspector se numără printre cei care o adulează pe domniță. Cornici apare de fiecare dată în preajma miresei și nu avea cum să rateze momentul începutului de an școlar. Altfel și-ar pierde funcția de la ISJ primită tocmai pentru activitatea prodigioasă de proslăvire pe rețelele sociale și nu numai. Unde mai pui că multe din postările dânsului sunt deficitare la capitolul gramatica limbii române? Dar cine a zis că ar mai conta acest aspect, chiar dacă ești profesor și, mai ales, ești  în fruntea unei instituții ce se ocupă tocmai de educația noii generații? Important e să fii în grațiile celui/celei care dictează cine ocupă funcțiile cu pricina. Educația? Dă-o dreaq, e un moft! Și atunci ne dorim ca elevii ce privesc spre prezidiu, în prima zi de școală, să ne perceapă ca pe un exemplu demn de urmat. Nu avem cum să fim exemple de urmat atâta vreme cât noi, prin comportamentul nostru, sfidăm orice regulă a bunului simț. Prezența noastră în mijlocul lor ar trebui să fie una plină de încărcătură, pozițiile pe care le ocupăm la momentul respectiv trebuie să fie reliefate în urma unor ani întregi de studiu, smerenie și mult, mult bun-simț. Să nu ne fie nouă rușine de nerușinarea voastră…

Continuați lectură

Politică

Continuă măcelul în PSD Caraș-Severin! Subprefectul Hogea – destituit!

Publicat cu

pe

Eliminările din organizația PSD Caraș-Severin continuă. După excluderile de săptămâna trecută, astăzi a venit și rândul subprefectului Hogea, un apropiat al lui Ion Mocioalcă.

Subprefectul Cătălin Ionuț Hogea a fost destituit astăzi prin hotărâre de Guvern. Decizia vine în contextul răfuielilor din organizația județeană a PSD Caraș-Severin. Surse demne de încredere spun că locul lui Hogea va fi ocupat de soția fostului primar al Bocșei, Mirel Pascu – Anca Pascu.

Hogea a fost numit subprefect în februarie 2018, acesta înlocuindu-l pe Sebastian Purec.

Continuați lectură

Politică

Să înceapă cursa!

Publicat cu

pe

Înaintea alegerilor europarlamentare părea că președintele Iohannis ar putea avea o concurență serioasă pentru ocuparea fotoliului de președinte la alegerile prezidențiale de la finele acestui an. Alianța USR-PLUS, deși venea din poziția de outsider, a reușit un scor peste așteptări la europarlamentare, fapt ce i-a determinat pe decidenții de la vârful alianței să spere că pot concura de la egal la egal cu actualul președinte.

Strategia celor de la USR-PLUS a fost una total neinspirată după succesul de la alegerile europarlamentare. Deși se lansase imediat în spațiul public, după alegerile pentru Parlamentul European, ideea că un candidat din partea alianței ar putea să-i pună probleme serioase actualului președinte, Klaus Iohannis, deciziile din cadrul mariajului politic dintre cele două partide au dovedit contrariul. În primul rând, cei din alianță anunțaseră că va urma un sondaj de opinie pentru a stabili candidatul. Acest lucru nu s-a mai întâmplat și dacă alianța părea altceva decât ceea ce avem pe scena politică actuală, se pare că s-au molipsit repede și USR și PLUS, aceștia făcând o „înțelegere” tipic politicianistă pe sistemul: eu (Barna) la președinție și tu (Cioloș) premier. Nu că așa ceva ar fi posibil, dar pentru a acumula cât mai mult capital politic, cei doi au lăsat să se înțeleagă faptul că ei sunt viitorul acestei țări. Apoi alegerea lui Barna ca președinte printr-o modalitate demnă de cel de-al XV-lea congres. Trebuie să mai menționăm că și faptul că nu au declarat ferm că își doresc guvernarea, înainte de alegerile parlamentare de anul viitor, a fost un factor important în percepția publică a simpatizanților USR. Apoi, din postura de candidat la prezidențiale, Dan Barna a făcut o serie de declarații ce ne-au demonstrat că șeful USR mai are multe de învățat și este cam nepregătit politic.

Toate acestea vin în contextul unor candidaturi la șefia statului ce nu par a naște o emoție ce o să-l clintească în vreun fel pe actualul președinte din poziția de favorit la încă un mandat la Cotroceni. Neînțelegerile dintre PSD, ALDE și PRO România i-au netezit calea lui Iohannis de a-și prelungi șederea la Palatul din Bulevardul Geniului cu încă 5 ani. Chiar și uniți, celor de pe partea stângă a politicii românești le era greu să câștige Cotroceniul, însă măcar aveam o luptă interesantă. Nici independenții nu par a crea o emoție ce ar scoate din case mase de votanți, ba mai mult aceștia se fac de râs în fiecare zi cu declarații și comportamente demne, uneori, de Cronica Cârcotașilor. Iar ca exemplu o avem pe Ramona Bruynseels, candidată semi-independentă, care a declarat că Rusia face parte din NATO. Ce-i drept, declarația ei a fost explicată ulterior și a mai atenuat puțin din „gravitatea” ei, însă insuficient.
Pretendentul cel mai serios pentru încă un mandat la Cotroceni, Klaus Iohannis, este candidatul cu cele mai puține greșeli vizibile. Încă de la anunțarea candidaturii, Iohannis a fost consecvent cu politica pe care a implementat-o în primii 4 ani și jumătate de când este președinte. Mereu serios, apărător al justiției, cu mesaje anti-PSD, criticând mereu Guvernul când trebuia și cu o rigurozitate de neamț. Vorbe puține, mesaje cu multe cuvinte ce au impact asupra celor nemulțumiți, ieșiri punctuale și o ținută demnă de un președinte. E drept, nu seamănă deloc cu vreun președinte post-decembrist, este uneori anost și lipsit de umanitate, ar zice unii ce se raportează la fostul președinte Băsescu. Probabil și această rigurozitate a prins în rândul celor peste 40% care îl vor vota în primul tur, conform sondajelor.

Așadar, ne așteaptă o toamnă liniștită și lipsită de confruntări spumoase ca-n campaniile prezidențiale anterioare. Iohannis, spre deosebire de Ponta, cel care se vedea președinte în 2014, chiar se poate uita liniștit la televizor cu o pungă de popcorn în față, iar între trei știri despre crimele din Caracal, va primi și vestea că își poate prelungi sejurul la Cotroceni.

Continuați lectură

Cele mai citite

Copyright © 2019 Toate drepturile rezervate. By INC