Punct și de la capăt. Aquacaraș a deblocat o investiție importantă pentru municipiul Reșița

 

După șase ani de blocaje și opt licitații eșuate, Aquacaraș reia, în sfârșit, lucrările la rețeaua de apă și canalizare în municipiul Reșița. Directorul companiei, Gheorghe Filipescu, și reprezentantul asocierii de firme care va efectua lucrările au semnat, astăzi, contractul, urmând ca primul șantier să fie deschis în maximum 30 de zile.

 

Începute în 2014 de către Hidroconstrucția și lăsate de izbeliște la jumătate, lucrările de reabilitare și extindere a infrastructurii de apă și canal din municipiul Reșița vor fi reluate în cel mai scurt timp. Licitația pentru continuarea lucrărilor a fost câștigată de o asociere de firme al cărei lider este compania Soradi din Iași, cu o participare de 70%. Reprezentantul acesteia s-a aflat astăzi la Reșița pentru a semna contractul cu Aquacaraș, în valoare totală de aproximativ 35.700.000 de lei.

 

„Astăzi am semnat contractul de lucrări pentru apă și canal la Reșița. Contractul inițial, cel cu Hidroconstrucția, în valoare totală de 55,5 milioane de lei, l-am reziliat în 2019, la patru ani de la adjudecare, când exista un progres fizic de numai 55%. Evident că a fost un semnal de alarmă pentru noi, a trebuit să găsim soluții pentru că era o mare incertitudine cu privire la finalizarea acestui contract. L-am reziliat și am intrat în procedură de atribuire din nou. L-am pus pe SICAP de cinci ori, începând din 20 mai 2020. L-am suplimentat, conform legii, cu 2.400.000 de lei, sume provenite din economiile de pe alte contracte. L-am rescos la licitație, din nou n-a venit niciun constructor, până de curând, când, spre norocul nostru, s-au prezentat trei asocieri de firme”, a declarat directorul Aquacaraș, Gheorghe Filipescu.

 

 

Prezent la semnarea contractului, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a dat asigurări constructorului că nu vor exista probleme cu privire la plata lucrărilor, atâta timp cât lucrările executate vor fi de calitate: „Mă bucur că după trei licitații la care nu a venit nimeni, trei companii au prins curaj și au venit. Aceste trei firme eu am insistat să vină să participe la licitație, evident neștiind care va fi câștigătorul. Sper să rezolve problema, să facă lucrări de calitate pentru că nu ne jucăm, iar eu garantez că dacă Aquacaraș are de plată, va plăti în condițiile în care totul va fi ok”.

 

Lucrările prevăzute în contractul semnat astăzi trebuie finalizate până în august 2022. Contractul face parte din proiectul „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată din Caraș-Severin”, care vizează reabilitarea, modernizarea și extinderea surselor de apă brută, rezervoarelor de apă potabilă, rețelelor de apă și apă uzată, construcția și extinderea stațiilor de tratare apă uzată din localitățile urbane ale județului. Valoare totală a proiectului, finanțat din fonduri europene prin POIM, depășește 450 de milioane de lei.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite