„Punem în valoare bijuteriile ascunse ale Regiunii Vest”. Imagini de colecție din timpul lucrărilor de restaurare a Teatrului „Mihai Eminescu” din Oravița [FOTO]

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a făcut publică o galerie de imagini spectaculoase de pe șantierul Teatrului „Mihai Eminescu” din Oravița, care a intrat în restaurare în vara anului trecut, printr-un proiect cu finanțare europeană. 

„Vedeți în fotografiile noastre cum arată clădirea teatrului la scurt timp de la demararea lucrărilor acolo! Obiectivul general al proiectului este creșterea atractivității turistice a orașului Oravița prin restaurarea și valorificarea durabilă a acestui obiectiv de patrimoniu de clasă A, care să contribuie astfel și la dezvoltarea economică a zonei. De asemenea, pe lângă restaurarea și conservarea Teatrului «Mihai Eminescu», care ar urma să fie inclus în circuitul turistic local, regional și național, investiția mai cuprinde și amenajarea parcului din fața teatrului”, arată cei de la ADR.

Valoarea totală a proiectului depășește 10 milioane de lei, din care 9,28 milioane lei finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban şi conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural. Beneficiarul investiției „Lucrări de restaurare, conservare și dotare la Teatrul Mihai Eminescu – Clădire monument istoric LMI CS-II-M-A-11154 și amenajarea peisagistică a parcului adiacent” este Primăria Oravița. Termenul de finalizare a lucrărilor este 31 iulie 2021.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite