Putea aduce pe Dinamo la Reșița. Dan Alexa, foc și pară pe „centralul” din Cupă

 

CSM Reșița n-a reușit să obțină a patra victorie consecutivă în meciurile oficiale. După un succes în Cupa României și altele două în debutul noii ediții de campionat, rosso-nerii au jucat în Valea Domanului cu Ripensia Timișoara, în turul 4 al fazei naționale a competiției K.O. din fotbalul românesc. Drumul reșițenilor s-a oprit chiar pe teren propriu, după un meci disputat, făcut însă „praf” de arbitru.

 

Timișorenii au deschis scorul prin Taras (min. 24), acesta marcând din 5 metri, după o deviere cu pieptul a lui Ernest. Rosso-nerii au egalat după pauză, în minutul 65, pe un contraatac purtat pe partea dreaptă, de unde a venit centrarea pentru golul lui Aboubacar Gakou.

 

Un minut mai târziu, gazdele au rămas în zece jucători, Bărboianu primind al doilea cartonaș galben. În minutul 87, Macrițchii a înclinat balanța în favoarea Ripensiei, când meciul se îndrepta spre prelungiri. Jucătorul Ripensiei a marcat din 4 metri, după o centrare a lui Mitrov, respinsă de portarul Micu în față. S-a încheiat CSM Reșița – Ripensia 1-2 și formația timișoreană a făcut pasul spre șaisprezecimile Cupei României.

 

CSM Reșița a început jocul în formula: Micu – Rimovecz, Ct. Ion, Bărboianu, Fota, Cioinac, Iana, Velcotă, Jorza, Ndiaye (cpt.), Matiș.
Rezerve: Zimmermann – Al. Neagu, Iul. Ciubotaru, S. Avram, Gakou, Mura, Cristodulo, Val. Munteanu, Breșneni.
Antrenor: Dan Alexa.

 

Greșeli într-o singură direcție

 

Antrenorul formației reșițene, Dan Alexa, s-a agitat mult pe marginea terenului în timpul meciului de pe arena „Mircea Chivu”. „Chirurgul” a fost foc și pară pe „centralul” clujean Dragoș Nicolae Lunca, după prestația acestuia din meciul de Cupă. „O rușine de arbitraj!”, a repetat de câteva ori Dan Alexa, după ultimul meci al Reșiței în această ediție a Cupei României.

 

„Exceptând ultimele 20 de minute din prima repriză, în care Ripensia ne-a dominat clar la centrul terenului, cred că am fost echipa mai bună. Chiar și în zece oameni am ratat ocaziile mai clare. Cât despre arbitraj, nu pot să cred că se pot face asemenea greșeli, penalty Mediop (neacordat, n.r.), roșu Bărboianu, gol din ofsaid al lor (al celor de la Ripensia – n.r.), lovitură liberă indirectă să nu vezi că portarul o prinde, o lasă și o prinde iar, în minutul 90. Fault clar la golul doi al lor. O rușine de arbitraj! Am înțeles că e și un arbitru care e monitorizat. Sper să nu se promoveze arbitri doar că ei sunt băieți simpatici… Că așa, vorbea frumos, era foarte respectuos.

 

O rușine de arbitraj, cred că a influențat decisiv rezultatul jocului de azi. La final eram foarte nervos și v-am enumerat mai devreme de ce. Din păcate, am pierdut. Dar îmi felicit jucătorii pentru că am făcut un meci bun. Nu am fost cu nimic mai prejos, am ratat ocazii importante și în zece oameni. Am avut o șansă clară pe final, dar până la urmă a fost o calificare a Ripensiei, pe care o felicit. Noi avem obiectiv clar promovarea încă din acest an, apoi să construim o echipă care să se bată la promovare. Am arătat și astăzi că la nivel de joc și de jucători suntem de nivelul ligii a doua. Dar trebuie să creștem meci de meci, au venit jucători noi și mai avem sincope în timpul jocului din punct de vedere al evoluției”, a spus Dan Alexa.

 

CSM Reșița – Dinamo în 16-imi, o revanșă refuzată de arbitri

 

Accederea în faza următoare a Cupei României ar fi putut însemna un alt meci pe teren propriu, chiar cu o echipă de Liga 1. Formațiile din primul eșalon intră în competiție începând cu faza șaisprezecimilor, alături de 10 formații din Liga 2 și 6 din Liga 3, care au ajuns până aici. La tragerea la sorți, din urnă a lipsit CSM Reșița, iar echipa care a scos-o din competiție, Ripensia, va avea parte de un meci de gală la Timișoara. În 16-imile Cupei României, Ripensia va juca cu Dinamo. Putea fi CSM Reșița echipa care să o întâlnească pe Dinamo.

În urmă cu aproape 26 de ani, în sezonul 1995/1996, rosso-nerii jucau cu Dinamo în șaisprezecimile Cupei României, pe stadionul din Valea Domanului. Pe atunci în liga secundă, fotbaliștii reșițeni au fost învinși de „câinii roșii” cu 1-0, pe 16 decembrie 1995, după un gol marcat de Dorin Mateuț.

 

Sursă foto: Miruna Maria Mihancea

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite