Subprefectul Andrei Plujar a fost demis din funcție. Instituția Prefectului Caraș-Severin va (putea) funcționa cu un prefect și un subprefect

 

După ce aseară i-a destituit pe secretarii de stat numiți de USR PLUS, premierul Florin Cîțu a trecut, astăzi, la următorul nivel. În ședința de Guvern de azi au fost demiși toți cei 14 prefecți și 28 de subprefecți pe care alianța îi avea în teritoriu. Printre cei demiși se află și subprefectul de Caraș-Severin, Andrei Plujar.

 

Pentru că nu au vrut să plece de bunăvoie din funcții după retragerea miniștrilor USR PLUS din Guvern și depunerea moțiunii de cenzură USR PLUS-AUR, prefecții și subprefecții numiți în funcții la propunerea și cu susținerea Alianței USR-PLUS au fost demiși astăzi, 9 septembrie, printr-o hotărâre de guvern introdusă pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Executivului. În locul acestora nu vor fi numite alte persoane.

 

Anunțul a fost făcut chiar de către premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de astăzi: „Am aprobat eliberări și numiri de prefecți. Am și detaliile. Sunt 42 de decizii, 14 prefecți și 28 de subprefecți, dar Ministerul Afacerilor Interne va emite ordine de ministru pentru preluarea de atribuții. Nu numim alți prefecți sau subprefecți, vor fi preluate atribuțiile, situția rămâne așa, exact ca și la secretarii de stat, nu se numește nimeni pe acele locuri, rămân posturi libere și se preiau din atribuții”.

 

CITEȘTE ȘI: Apel la onoare, pentru cine are! Dacă subprefectul Plujar nu are onoarea să demisioneze, există și varianta demiterii

 

În Caraș-Severin, USR PLUS avea un suprefect: președintele filialie județene a USR, Andrei Plujar. Acesta a fost numit în funcție în luna martie. Instituția Prefectului Caraș-Severin va fi condusă în continuare de prefectul Cristian Gâfu (PNL) și de subprefectul Atila Bognar (UDMR).

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite