Rampă clandestină de deșeuri la marginea Reșiței, în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului [FOTO]

 

Rangerii Parcului Național Semenic – Cheile Carașului au adunat peste 200 de kilograme de deșeuri abandonate pe marginea drumului ce face legătura între cartierul reșițean Minda și orașul Anina, în interiorul ariei naturale protejate. 

 

Profitând de faptul că drumul mai este circulat doar (cel mult) de pasionații de călătorii în natură, cetățenii certați cu bunul simț dar și cu legea au transformat marginea DJ 582C – vechiul drum care leagă Reșița, prin cartierul Minda, de Anina – într-o uriașă groapă de gunoi. Dintr-o singură zonă, Dealul Gabrova, la limita administrativă dintre municipiul Reșița și comuna Carașova, în interiorul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului, rangerii au adunat peste 200 de kilograme de deșeuri.

 

„Miercuri, 27 aprilie, personalul din cadrul administrației parcului – șase angajați – a desfășurat o acțiune de ecologizare, ocazie cu care a colectat de pe marginea drumului DJ 582C, în zona dealului Gabrova, 220 de kilograme de deșeuri abandonate, din care 200 de kilograme de mase plastice și 20 de kilograme de cauciucuri”, informează directorul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului, Nicolae Ifca. Acesta a precizat că săptămâna viitoare va fi organizată o nouă acțiune de ecologizare întrucât în zonă au mai rămas cel puțin tot atâtea deșeuri depozitate pe marginea drumului.

 

„Noi ne dorim să încurajăm comunitățile să acționeze în mod responsabil față de mediu ori de câte ori întâlnesc situații în care deșeurile au fost depozitate în mod necorespunzător. Identificarea zonelor afectate de prezența deșeurilor, semnalarea lor și intervenția reprezintă etapele ce pot fi parcurse pentru a îmbunătăți starea locurilor care ar fi marcat un loc aparte în amintirea noastră dacă ar fi fost mai curate”, spune directorul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului.

 

Acțiunea de ecologizare s-a desfășurat în cadrul campaniei naționale „Curățăm România”, organizată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în perioada 4 aprilie – 4 mai 2022.

 

 

Sursă foto: Romsilva – Parcul Național Semenic – Cheile Carașului

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite