Razii de amploare în Caraș-Severin. Sute de persoane au fost amendate. Un bărbat urmărit internațional a fost prins la Glimboca

 

Aproape 40 de acțiuni de control au efectuat polițiștii, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în ultimele 48 de ore, pe raza județului Caraș-Severin. În urma neregulilor constatate au fost aplicate peste 500 de amenzi în cuantum de aproape 200.000 de lei, majoritatea pentru încălcarea normelor rutiere.

 

În acest sfârșit de săptămână, structurile Ministerului Afacerilor Interne din Caraș-Severin desfășoară acțiuni cu efective mărite, în sistem integrat, în municipiile și orașele din județ, precum și în zona rurală. „Începând de vineri după-amiază până duminică la prânz, au fost efectuate 39 de acțiuni și controale pe raza întregului județ ce au ca scop creșterea gradului de siguranță publică atât în mediul urban cât și în mediul rural și au vizat prevenirea și descurajarea comiterii faptelor de natură penală și contravențională, precum și verificarea respectării legislației în vigoare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

Polițiștii au legitimat aproape 950 de persoane și au verificat aproape 350 de autovehicule. Au fost aplicate 558 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 190.000 de lei, dintre care 76 pentru nerespectarea legislației privind ordinea publică, 444 pentru nerespectarea legislației rutiere, iar celelalte pentru încălcarea altor norme legale. „Au fost constatate patru infracțiuni de conducere sub influența alcoolului și a drogurilor și alte patru infracțiuni la regimul rutier, privind conducerea unui autovehicul fără permis de conducere sau neînmatriculat. Au fost reținute 29 de permise de conducere, dintre care șapte pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 12 pentru depășirea limitelor de viteză și celalalte pentru alte abateri. Pentru neregulile constatate, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare”, au precizat polițiștii.

 

De asemenea, polițiștii au depistat, ieri dimineață, la Glimboca, o persoană urmărită la nivel internațional. Este vorba despre un bărbat de 48 de ani, din comuna Glimboca, căutat de autoritățile din Germania. „Pe numele bărbatului era emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului pe teritoriul statului german. Acesta a fost preluat de polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale și prezentat procurorului de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore”, a precizat Alina Boeru. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin până la dispunerea altor măsuri.

 

 

Sursă foto: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite