Recensământul a fost din nou prelungit. În municipiul Reșița a fost deschis un punct fix de recenzare și în cartierul Govândari

 

Recensământul Populației și Locuințelor ar fi trebuit să se încheie pe data de 17 iulie, însă perioada de culegere a datelor a fost prelungită până în 24 iulie, iar apoi până la sfârșitul acestei luni, în condițiile în care aproximativ 14% din populația rezidentă estimată a României nu a fost, încă, recenzată.

 

Potrivit calendarului inițial, etapa de colectare a datelor de recensământ cu ajutorul recenzorilor, prin interviu faţă în faţă, trebuia să se desfășoare în intervalul 31 mai – 17 iulie. Însă, din cauza ritmului greoi de derulare a întregului proces, Institutul Naţional de Statistică a prelungit perioada de culegere a datelor, mai întâi până pe 24 iulie, iar astăzi a anunțat prelungirea cu încă o săptămână, până pe 31 iulie.

 

„Prelungirea se aplică în localitățile în care recenzarea nu s-a încheiat, adică unde din cauza gradului scăzut de recenzare există riscul ca până la finalul perioadei de recenzare să nu se acopere întreaga populație rezidentă estimată. Aceasta este ultima perioadă de prelungire privind culegerea datelor de la populație. Actele normative care guvernează desfășurarea recensământului nu permit prelungirea perioadei de recenzare dincolo de data de 31 iulie a.c.”, a transmis Institutul Naţional de Statistică prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Colectarea datelor va continua până pe 31 iulie, atât în punctele fixe deschise de primării, cât și prin recenzorii de teren. În Caraș-Severin au fost deschise puncte fixe în 16 localități.

 

În municipiul Reșița, pe lângă punctul de recenzare de la sediul Direcției Județene de Statistică din Piața 1 Decembrie 1918, nr. 30-32 (orar zilnic 08.00 – 18.00), începând de marți, 19 iulie, a fost deschis un punct fix și în cartierul Govândari, în holul Sălii Lira de la Liceul de Arte „Sabin Păuța”. Acesta funcționează zilnic, între orele 08.00 – 18.00, cei doi recenzori putând fi contactați și la numerele de telefon: 0771601493, respectiv 0744595250.

 

Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, până la data de 20 iulie 2022 au fost recenzate la nivel național aproape 17 milioane de persoane, ceea ce reprezintă 87,4% din populația rezidentă țintă estimată la începutul recensământului (19,02 milioane). Județul Caraș-Severin se află sub media națională, cu un grad de recenzare de aproximativ 80%.

 

Informații detaliate privind desfășurarea Recensământului Populației și Locuințelor sunt disponibile pe site-ul: www.recensamantromania.ro.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite