Regulamentul parcărilor de domiciliu din municipiul Reșița a fost modificat. Vor fi atribuite locuri în mod prioritar, fără licitație

 

Regulamentul pentru utilizarea parcărilor publice de reședință/domiciliu situate pe domeniul public al municipiului Reşiţa a fost modificat în ceea ce privește obținerea autorizației de parcare, fiind introduse două situații în care atribuirea locurilor se face prioritar, fără licitație.

 

Consilierii locali reșițeni au aprobat, săptămâna trecută, o serie de modificări și completări la Regulamentul pentru utilizarea parcărilor publice de reședință/domiciliu situate pe domeniul public al municipiului, pentru o mai bună organizare, gestionare și eficientizare a acestor locuri de parcare.

 

Potrivit noilor reglementări, proprietarii imobilelor, curților, garajelor cărora, în urma  lucrărilor de amenajare și modernizare a carosabilului rutier sau pietonal, le este ingrădit sau blocat accesul rutier pe proprietatea deținută vor avea prioritate în atribuirea unui loc în parcările publice de domiciliu, fără a mai participa la licitație. În acest sens, articolul 31, capitolul III – Autorizația de parcare, din Regulamentul pentru utilizarea parcărilor publice de reședință/domiciliu situate pe domeniul public al municipiului Reșița a fost completat cu un alineat nou, (7), care prevede că, în acest caz, „Serviciul Parcări – Comparimentul Parcări de Domiciliu din cadrul Primăriei Reșița va acorda un loc de parcare (dacă sunt disponibile locuri de parcare) cu prioritate în parcările de domiciliu învecinate, cu condiția achitării taxei anuale de parcare. Dacă în urma lucrărilor de modernizare au loc exproprieri de garaje în vederea amenajării de noi parcări sau lucrări de interes public, proprietarii garajelor vor primi 1 loc de parcare (dacă sunt disponibile locuri de parcare) cu prioritate fară participarea la licitația publică pentru parcările  de domiciliu învecinate cu imobilul deținut legal în proprietate. Perioada maximă de atribuire a acestor locuri de parcare va fi de  24 de luni, de la recepția lucrărilor de modernizare sau amenajare a carosabilului rutier și/sau pietonal, a respectivelor lucrări”.

 

Excepție de la licitația publică vor face și locurile de parcare neadjudecate în urma a două licitații. „Aceste locuri de parcare se vor repartiza în mod direct fără licitație. Aceste locuri de parcare se pot atribui și persoaneler care dețin un imobil în proprietate chiar dacă acesta se află la o distanta mai mare de 30 m de parcarea respectivă”, prevede alineatul (8) introdus la articolul 31 din Regulamentul pentru utilizarea parcărilor publice de reședință/domiciliu situate pe domeniul public al municipiului Reșița.

 

Pe de altă parte, o altă prevedere referitoare tot la atribuirea în mod prioritar, fără licitație, a locurilor în parcările de reședință sau de domiciliu a fost eliminată. Este vorba despre cea care stipula faptul că „parcările pe străzile din faţa imobilelor proprietatea persoanelor fizice şi/sau juridice vor fi rezervate cu prioritate de acestea doar în cazul în care sunt locuri libere/disponibile sau în cazul în care se eliberează locuri de parcare”.

 

De asemenea, au fost eliminate din regulament și trei articole din capitolul VI – Parcări situate pe trama stradală, căi de circulație, în fața imobilelor proprietate a persoanelor fizice și juridice, trotuare, etc. Astfel, nu mai sunt valabile prevederile potrivit cărora „parcările pe străzile din faţa imobilelor proprietatea persoanelor fizice şi juridice vor fi rezervate cu prioritate de acestea; zona rezervată nu poate depăşi lungimea frontului imobilului; în cazul în care proprietarul imobilului nu doreşte rezervarea amplasamentelor, acestea pot fi repartizate altor solicitanţi, cu domiciliul în zonă, pentru o perioadă de maxim 1 an, direct, sau prin licitaţie publică, dacă există mai multe solicitări pentru acelaşi loc”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available