ReMetal 2021. Expoziția de sculpturi metalice de mari dimensiuni de la Hala Minda prinde contur

 

Șase lucrări de sculptură monumentală în metal proiectate de artiștii Doru Covrig, Roman Cotoșman, Constantin Flondor, Ingo Glass, Peter Jecza și Aurel Vlad vor fi expuse în fața Halei Minda din Reșița. Expoziția „ReMetal 2021” este activitate pilot în cadrul proiectului „CINEMA – Industrii creative pentru noile economii urbane”, ce își propune reabilitarea și revitalizarea Halei Minda.

 

La Hala Minda sunt în plină desfășurare pregătirile pentru expoziția „ReMetal 2021”. Săptămâna aceasta, în spațiul din fața halei ce va deveni o galerie de artă în aer liber a fost amplasată lucrarea „Mâini”, a sculptorului Doru Covrig – una din cele șase sculpturi metalice de mari dimensiuni ce vor fi prezentate în cadrul expoziției. „Doru Covrig este unul dintre cei mai importanți sculptori români. Născut la Deta, artistul trăiește de aproape patru decenii în Franța. Cea mai mare parte a operei sale a fost realizată în exilul pe care și la asumat începând cu anul 1982, când a părăsit România. Una din operele acestuia va fi expusă la Hala Minda, în cadrul expoziței «ReMetal», transmit organizatorii.

 

O altă sculptură, „Brăie” (foto jos), a artistului Roman Cotoșman, a fost deja amplasată în spațiul expozițional de la Hala Minda la începutul acestei luni.

 

 

Prin această expoziție, Primăria Reșița, care derulează proiectul „CINEMA – Industrii creative pentru noile economii urbane”, urmărește punerea în valoare prin artă a unei bucăți din patrimoniul industrial al orașului – Hala Minda, o clădire din cărămidă pe structură de metal, fost spațiu industrial. „Hala Minda este o clădire emblematică pentru istoria industrială a Reșiței. Prin proiectul «CINEMA – Industrii creative pentru noile economii urbane» căutăm cele mai bune soluții pentru revitalizarea acestui obiectiv de patrimoniu. Hala Minda poate să devină, prin investiții din fonduri europene, un centru de creație și de expoziție pentru lucrări în metal, să găzduiască evenimente și să aducă împreună sculptori din întreaga lume”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița

 

Proiectul „CINEMA – Industrii creative pentru noile economii urbane” este o inițiativă internațională finanțată prin Programul Transnațional Dunărea, care vizează dezvoltarea și testatarea unor modele de revitalizare a zonelor urbane industriale prin intermediul industriilor creative. Potrivit inițiatorilor, „proiectul se desfășoară prin implicarea Primăriei Reșița alături de organizații din țări europene. ONG-uri, autorități publice și regionale, start-up-uri care activează în sectoarele creative din Germania, Austria, Slovenia, Slovacia vor sprijini cu expertiză reabilitarea spațiului industrial Hala Minda din Reșița”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite