„Reșita 2030 – Împreună schimbăm fața orașului”, eveniment organizat de compania care investește la Reșița 50 de milioane de euro

Ceetrus România, în parteneriat cu Urbanize Hub, organizează evenimentul „Reșita 2030 – Împreună schimbăm fața orașului”. Conferința va avea loc pe Platforma Mociur din municipiu, miercuri, 9 septembrie, de la ora 9.30 la 13.00.  

Tematica conferinței organizate de compania care derulează o investiție de 50 de milioane de euro pe Platforma Mociur este „dezvoltarea orașelor prin regenerare urbană, investiții și implicarea comunității, focusul discuțiilor și prezentărilor fiind dezvoltarea și transformarea Reșiței”, transmit organizatorii de la Ceetrus România.

„Evenimentul va beneficia de prezența specială a domnului primar Ioan Popa și va fi moderat de către Grațian Mihăilescu, reșițean specializat în dezvoltare urbană, fondator Urbanize Hub”, subliniază reprezentanții din țara noastră ai companiei franceze.

Și-au anunțat participarea la dezbaterile ce vor avea loc în cadrul acestui eveniment: Marcel Ionescu-Heroiu (expert senior Dezvoltare Urbană, Banca Mondială), care va vorbi despre perspectiva Băncii Mondiale asupra viitorul orașelor (conexiune Zoom); Sorin Maxim (director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest România (ADR Vest) – despre accesibilitatea fondurilor pentru investiții și dezvoltare; invitați speciali din comunitatea locală – despre rolul societății civile în dezvoltarea orașului; Tatian Diaconu (CEO Ceetrus România) și Sorin Dumitru (director proiect Ceetrus România) – despre proiecte de regenerare urbană și investiția Ceetrus în Reșita.

Conferința se va desfășura loc în aer liber, cu respectarea tuturor măsurilor preventive specifice acestei perioade de pandemie.

CITEȘTE ȘI: De ce o investiție de 50 de milioane de euro într-un oraș ca Reșița? „Am răspuns mai mult din curtoazie invitației primarului de a descoperi Reșița, dar ulterior am fost impresionat”

Tatian Diaconu a explicat recent cum a ajuns Ceetrus România să-și propună o investiție de 50 de milioane de euro în capitala Banatului Montan: „La Reșița am întâlnit o instituție a primăriei extrem de deschisă, care își dorește investitori, care își dorește să schimbe fața orașului. Și astăzi cred că, după Brașov, avem două orașe în care noi investim cu drag, pentru că oamenii sunt deschiși să discute despre cum se va dezvolta orașul lor în următorii 10-15 ani. Iar dacă ai o viziune pe termen mediu și lung, poți fi contributor acolo unde găsești această deschidere din partea comunității și a administrației locale pentru discuții sincere, cu cărțile pe masă. Poți găsi proiecte de succes dacă fiecare dintre părți își asumă propriile responsabilități”.

În alegerea Reșiței pentru dezvoltarea proiectului imobiliar a contat foarte mult și perspectiva oferită de întreaga zonă. „La Ceetrus, de fiecare dată când mergem cu un proiect în comitetul de investiții pentru validare, încercăm să aducem, dincolo de aspectul acesta rece al cifrelor, și perspectiva de dezvoltare a comunității. Uitându-mă la Reșița, vă invit pe toți cei care nu ați mers în zona Banatului să redescoperiți o parte din România. Eu m-am întors la Reșița după 35 de ani și descopăr zona Semenicului și tot ce înseamnă natura din Banatul Montan cu ochii unui copil ce descoperă o altă lume. Dacă vorbim de toate aceste calități ale unei zone, atunci poți să mergi să investești”, a declarat Tatian Diaconu.

„Noi vrem să oferim Reșiței, reșițenilor, un exemplu că se poate, un motiv de mândrie. Și suntem convinși că împreună putem contribui la redezvoltarea unui oraș cu un trecut extraordinar în zona industrială” – Tatian Diaconu, CEO Ceetrus România

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite