„Reșița 250” – Concert de orgă la Biserica Romano-Catolică „Maria Zăpezii“

 

Reșițenii sunt așteptați duminică, 20 iunie, la Biserica Romano-Catolică „Maria Zăpezii“ la un nou concert de orgă organizat sub motto-ul „Canticum laudis pro Reșița – 250“, eveniment muzical dedicat împlinirii unui sfert de secol de viață industrială la Reșița.

 

Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin a lansat, luna trecută, proiectul muzical „Reșița 250” în cadrul căruia, în fiecare a treia duminică  a lunii, în perioada mai-octombrie, Biserica Romano-Catolică „Maria Zăpezii“ din Reșița găzduiește un concert de orgă. „Ne apropiem cu pași repezi de ziua de 3 iulie, când vom sărbători cei 250 de ani de industrie pe aceste meleaguri. Am inițiat de anul trecut mai multe proiecte și programe care să ilustreze importanța istoriei acestor locuri, începând cu ziua de naștere a Reșiței industriale până în ziua de astăzi, cu toate suișurile și coborâșurile inerente unei evoluții istorice, așa cum a trăit-o urbea noastră încă din 1769, când s-a pus de fapt piatra de temelie a ceea ce sărbătorim astăzi. Unul dintre proiectele noastre este ciclu de concerte de muzică de orgă, sub motto-ul «Canticum laudis pro Reșița – 250», care se desfășoară pe orga Wegenstein din Biserica «Maria Zăpezii», în fiecare a treia duminică din lună, începând cu ora 18.00”, informează președintele Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, Erwin Josef Țigla.

 

Primul concert s-a desfășurat în data de 16 mai, susținut de reșițenii Cristian Roșoagă, Christine Maria Surdu și Patrick Paulescu (organiști) și Gheorghe Colța și Christine Maria Surdu (solo). Duminică, 20 iunie, cu începere de la ora 18.00, va avea loc al doilea concert care îi va avea drept protagoniști pe organiștii: Denis Moldovan – absolvent al Facultății de Muzică și Teatru, Universitatea de Vest, Timișoara, organist la Biserica Romano-Catolică Timișoara I Cetate și la Biserica „Sf. Ecaterina” – și Krisztián Kelemen – student la Facultatea de Muzică, Universitatea Szeged (Ungaria), organist la Biserica Romano-Catolică Timișoara III Elisabetin.

 

Proiectul muzical „Reșița 250” este organizat de Parohia Romano-Catolică „Maria Zăpezii“ din Reșița, împreună cu Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și cu Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița, cu parteneriatul Clubului Lions Onix și al Societății „Metarsis: activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available