Reșița, comparată cu Oradea și Cluj-Napoca. Ministrul Boloș: Primăria Reșița are proiecte care pot aduce încă cel puțin 200 de milioane de euro din finanțări externe!

Raluca Turcan, vicepremierul Guvernului Orban, și Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, au venit ieri la Reșița pentru a discuta cu administrația liberală condusă de Ioan Popa despre problemele curente ale acestui an complicat.

Ministrul Boloș a spus chiar la conferința de presă că, înainte de a fi la minister, a lucrat în Primăria Oradea și că a fost uimit să găsească la Reșița același tip de proiecte și aceeași abordare ca la Oradea și Cluj-Napoca.

„Reșița trebuie susținută să continue dezvoltarea. Este esențial pentru autoritățile locale să nu stea numai să primească bani de la stat, ci să atragă cât mai mulți bani europeni pentru dezvoltare. Dacă până mai ieri se discuta despre modelul de dezvoltare locală de la Oradea, iată că a venit vremea în care și primarii din Caraș-Severin să aibă aceeași performanță de lăudat”, a declarat ministrul Fondurilor Europene.

Marcel Boloș a explicat că, în urma discuțiilor purtate cu primarul Ioan Popa și echipa sa, Reșița ar putea beneficia în următorul exercițiu financiar al Comisiei Europene de aproximativ 200 de milioane de euro numai pentru proiectele pe marginea cărora s-a discutat ieri. Și vicepriemierul Raluca Turcan a subliniat acest lucru: „Sunt foarte optimistă că, alături de actualul primar, cele peste 154 de milioane de euro fonduri europene deja angajate pe acest exercițiu financiar vor putea fi completate cu cel puțin 200 de milioane de euro în proiecte pe care noi astăzi le-am putut contura ca oportunități de a susține tot acest concept de dezvoltare pe care dl primar Popa l-a creat în Reșița”.

Ministrul Boloș a mai declarat că Guvernul Orban este primul care a dat o hotărâre să nu se mai folosească documente letrice, ci documentație electronică. De asemenea, autoritățile nu mai au voie să ceară beneficiarilor de fonduri europene documente sau date care se află în bazele naționale de date. Mai mult, ministrul Boloș spune că se lucrează la un cod al accesării fondurilor europene, cod care va produce o importantă simplificare în documentația și procedurile de accesare a fondurilor europene.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite