Reșița (din ce în ce) mai verde. În oraș vor fi construite noi stații de reîncărcare pentru vehicule electrice

 

45 de noi stații de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi construite în municipiul Reșița. Valoarea investiției se ridică la peste 6.500.000 de lei, iar finanțarea va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Consilierii locali reșițeni au aprobat, în ultima ședință ordinară, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru construirea a 45 de noi stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, în 22 de locații de pe raza municipiului. Noile stații vor fi atât cu încărcare cu curent continuu, cât și cu încărcare cu curent alternativ.

 

Valoarea totală a investiției este de 6.581.877 lei, cu TVA, finanțarea fiind asigurată din PNRR, componenta C10 – Promovarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice.

 

Potrivit reprezentanților Primăriei Reșița, investiția este necesară în contextul în care trendul este unul ascendent în ceea ce privește achiziția vehiculelor electrice. La începutul acestui an, în municipiul Reșița erau înmatriculate 77 de mașini electrice, în condițiile în care în 2019 erau doar două, iar în urmă cu un an, 36.

 

CITEȘTE ȘI: Lucrările la Palatul Fermecat din Reșița au depășit faza… descântecelor

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available