Reșița, pe cale să devină oraș-model privind infrastructura școlară! Ioan Popa: „Este obiectivul meu!”

Ne apropiem cu pași repezi de finalizarea lucrărilor de modernizare a Colegiului Național „Traian Lalescu”, ne-a anunțat azi primarul Reșiței, Ioan Popa, referindu-se la un proiect cu finanțare europeană, ale cărui lucrări de execuție au demarat în iunie 2019.

„În aceste zile se montează panourile fotovoltaice. Acestea vor genera peste 75% din totalul energiei consumate de întreg ansamblul de clădiri și fac parte dintr-un sistem automatizat de patru piloni, care se regleazã automat după soare. Tehnologia folosită este de ultimă generație, iar elevii și profesorii se vor bucura curând de cele mai bune condiții”, scrie pe pagina sa de Facebook Ioan Popa.

Valoarea totală a proiectului de reabilitare energetică a Colegiului Național „Traian Lalescu” este de 8,4 milioane de lei, din care 6,5 milioane lei este cuantumul sumei eligibile pentru finanțare europeană. Tot în mandatul de primar al lui Nelu Popa au fost semnate contracte cu ADR Vest pentru finanțarea unor lucrări similare la Liceul Teoretic „Traian Vuia”, Liceul Teologic Baptist, Colegiul Economic al Banatului Montan, Colegiul Național Mircea Eliade, precum și a unor grădinițe și creșe din oraș.

Primarul Ioan Popa își asumă chiar ca obiectiv personal ca în doar câțiva ani toate unitățile de învățământ din Reșița să fie modernizate: „Este obiectivul meu ca în următorii ani să modernizăm toate unitățile de învățământ, iar Reșița să devină un exemplu în ceea ce privește infrastructura școlară”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite