Reșița – primul oraș din România care emite obligațiuni verzi! Ioan Popa: „Proiectele pe care le propunem cresc perspectivele de dezvoltare a orașului”

 

Primăria Municipiului Reșița va lansa în luna octombrie o emisiune de obligațiuni verzi – premieră națională pe piața financiară din țara noastră!

 

Anunțul l-a făcut, ieri, 19 septembrie, primarul Ioan Popa, în cadrul evenimentului „Dezvoltarea pieței obligațiunilor municipale”, organizat la Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București de compania de consultanță financiară VMB Partners, cu sprijinul Autorității de Supraveghere Financiară și al Bursei de Valori București.

 

„În prezența reprezentanților prim-ministrului, ai BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare) și ai World Bank (Banca Mondială), am anunțat că Reșița va deveni primul oraș din România ce emite pe piața financiară obligațiuni verzi. Emisiunea de obligațiuni se va lansa în luna octombrie a acestui an și va genera resursele financiare necesare pentru a cofinanța marile proiecte de dezvoltare locală”, transmite primarul Popa.

 

 

Premiera națională este confirmată și de compania de consultanță financiară VMB Partners: „În România, prima emisiune de obligațiuni verzi aparține municipiului Reșița și se va lansa în luna octombrie acestui an. Dl Ioan Popa, Primarul Orașului Reșița, a prezentat această premieră pe piață obligațiunilor municipale din România. În valoare de 17 milioane de Euro, emisiunea urmărește suplimentarea fondurilor de finanțare pentru co-finanțarea proiectelor de dezvoltare locală aflate în curs de implementare. Reșița este primul oraș din România care reintroduce tramvaiul după Revoluție, asigurând astfel un transport modern și confortabil care să conecteze zonele orașului”.

 

Important pentru comunitatea noastră, punctează primarul Reșiței, este că acest demers întărește nivelul de credibilitate la care Reșița se află. „Suntem respectați pentru volumul de finanțări absorbite și, totodată, proiectele pe care le propunem cresc perspectivele de dezvoltare a orașului. Acum, ne aflăm într-un proces de modernizare care ne creează un disconfort serios, însă pentru viitorul apropiat premizele sunt încurajatoare. DA, am toată încrederea că Reșița va deveni orașul pe care îl dorim cu toții”, declară Ioan Popa, iar realizările sale din cei șapte ani de când se află în fruntea municipalității îi stau chezășie.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite