Reșița rămâne un reper important al luptelor, recoltă de medalii pentru luptătorii CSM Reșița

Recent s-a încheiat la Reșița cea de a 3-a ediție a Campionatului național de lupte. Timp de 3 ani la rând Reșița le-a găzduit și de fiecare dată a reușit să păstreze bună parte din medalii acasă prin sportivii săi. 

La această competiție au participat cei mai valoroși luptători ai României componenți ai loturilor naționale de lupte libere, lupte greco-române și lupte feminine. Au participat în jur de 350 de sportivi, iar spectacolul sportiv a fost pe măsură. Au fost meciuri foarte frumoase, meciuri viu disputate pentru că sportivii au încercat și unii dintre ei au reușit, să își consolideze poziția pe care o aveau. Poziție care duce la câștigarea locului 1 și participarea la turneele de calificare la următoarea Olimpiadă care se va desfășura la Tokyo.

Și pentru Reșița, ca de obicei, participarea a fost bună. ”Am avut 4 medalii la campionatul național de seniori, mai precis prin locul 1, Franț Andrei, care a devenit și campionul național al categoriei la care a participat: 92kg. După cum bine știu unii dintre voi, este antrenorul secund al lotului olimpic al României. Pe locul 2 la categoria 61kg a fost Filip Marin, iar apoi am avut 2 medalii de bronz prin Caraș Vlad și Tot Andrei, medalii mulțumitoare. Aceste rezultate ne-au clasat pe locul 4 în clasamentul pe echipe! Au participat 58 de cluburi din România iar noi am fost la un punct distanță de locul 3 și la un punct distanță de locul 2. Ne doream mai multe medalii, am avut câteva clasamente pe locul 5 și 7, dar cei care s-au clasat sunt sportivi tineri, de mare viitor și sunt convins că la următoarele edițîi vor avea rezultate mulțumitoare pentru toată lumea” a spus antrenorul emerit Adrian Dacica.

Și de această dată, deci, Andrei Franț aduce Reșiței cea mai strălucitoare medalie la Finalele Campionatului Mondial dar și titlul de campion național la 92 de kilograme. O altă reșițeancă, legitimată acum la CSA Steaua, Alina Vuc, nu a participat la competiție dar a fost prezentă în Sala Polivalentă pentru a primi de la primarul Ioan Popa titlul de cetățean de onoare al Reșiței.

Federația Română de Lupte a fost prezentă la Reșița și era foarte încântată de felul în care se organizează, de felul în care municipiul a susținut această competiție. ”E un semn bun!” crede Adrian Dacica. ”Federația Română de Lupte a fost ”in corpore” la această ediție. Președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pârcălabu ne-a onorat cu prezența, De asemenea au fost și antrenorii federali, secretarul general al Federației, Alin Grigore și vreau să vă spun că nu doar în ultimii 3 ani s-au organizat competițîi de mare anvergură în Reșița, ci s-au organizat și turnee naționale. Din anul 96’ de când sunt antrenor și profesor în Reșița am încercat ca în fiecare an să aduc o competiție de mare amploare în orașul nostru pentru că e bine să creăm evenimente, e bine ca comunitatea locală să îi cunoască pe cei mai buni sportivi pe care îi are și cei mai reprezentativi sportivi care ne reprezintă la competițîi de vârf în România și în lume” mai spune Adrian Dacica.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available