Reșița se salvează la Cluj, ce decizie a luat Consiliul de Administrație al UEM

Consiliul de Administrație al Universității ”Eftimie Murgu” din Reșița a adoptat o decizie prin care să se propună Senatului o eventuală fuziune, cel mai probabil prin absorbție, cu Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, una dintre cele mai titrate universități din România.

Senatul universității reșițene este cel care are decizia acceptării sau respingerii unei asemenea fuziuni, o decizie similară trebuind să vină și din partea senatului universității ardelene.

La ora actuală UEM se confruntă cu grave probleme financiare și de funcționare și este supusă unei monitorizări dispusă de ministrul educației, pentru trei luni de zile. De asemenea, Consiliul de Etică și Management Universitar a luat o hotărâre de destituire a rectorului UEM, decizie care trebuie aprobată printr-un ordin al ministrului educației, pentru a-și produce efectele.

La Universitatea ”Babeș Bolyai” din Cluj unul dintre prorectori, prof. Rudolf Graef, este reșițean și a fost chiar și cadru didactic la UEM, semn că situația universității reșițene este cunoscută în Ardeal.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available